Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Malatya Özel Turgut Özal Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve Sosyal Yardımlaşma Kulübü tarafından ‘Kardeş Okul’ projesi kapsamında kardeş okul olarak belirledikleri Diyarbakır Yenişehir Dokuz Çeltik İlköğretim Okulu öğrencilerine giysi, kitap, oyuncak ile boya ve dolap yardımı yapıldı.

    Özel Turgut Özal Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Olgun, ‘Kardeş Okul’ projesi kapsamında belirledikleri kardeş okulları Yenişehir Dokuz Çeltik İlköğretim Okulu için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti. Kampanya çerçevesinde Okul Aile Birliği ve Sosyal Yardımlaşma Kulübü tarafından kermes ile sınıflar arası tiyatro yarışması düzenlediklerini anlatan Olgun, bu çalışmalarda toplanan paralarla kardeş okula yardım malzemeleri alındığını bildirdi.

    Olgun, şöyle devam etti: “Kampanya için hazırlanan giysiler, kitaplar, oyuncaklar ve küçük hediyeler ve okulun boyanması için boya malzemeleri ve sınıflar için dolaplar hazırlandı. Yardımlar; öğretmen, veli ve öğrencilerin katıldığı kalabalık bir grup tarafından kardeş okula ulaştırıldı. Yardım ekibimiz kardeş okula ulaştığında bizleri okul öğretmenleri, idarecileri, öğrencileri ve velileri karşıladı. Bu samimi ve içten karşılama bizleri oldukça memnun etti ve duygulandırdı. Kardeş okul kampanyası öğrencilerimizin kendi dünyaları dışında başka dünyalar olduğunu da görmelerini sağladı. Öğrencilerimiz küçük kardeşlerine hazırladıkları hediyeleri takdim ederken oldukça heyecanlı ve mutluydular. Hatta bazı öğrencilerimiz yaşadıkları duygulu anlar dolayısıyla gözyaşlarını tutamadı. Kampanya çerçevesinde kardeş okulumuzun prefabrik binasının dış cephesi boyandı. Sınıfların dolap ihtiyaçları giderildi. Ayrıca, kardeş okulumuzun bulunduğu yerdeki halkın misafirperverlikleri, bizleri evlerine davet etmeleri bizi biz yapan değerlerin hala var olduğunu gösterdi. Bu bizleri ve öğrencilerimizi ziyadesiyle mutlu etti. Öğrencilerimize yardımlaşma ve paylaşma şuurunu bir kez daha hatırlattığımız için mutluyuz. Kardeş okullarımıza yönelik kampanyalarımız artarak devam edecek.”

    Proje kapsamında kardeş okul öğrencilerini Malatya’ya davet ettiklerini anlatan Olgun, “Başlatılan bu sürecin daha iyiye gitmesi adına hizmetlerimiz devam edecek.” dedi.

    Dokul Çeltik İlköğretim Okulu yöneticileri ve öğrencileri de yardımlar için Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri ve velilerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim