Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Kadıköy Fenerbahçe'deki bir ilköğretim okulunun orta okula çevrileceğini iddia eden veliler yol kapatıp eylem yaptı. Eylem sırasında sürücüler ile veliler arasında tartışmalar yaşandı. Eyleme tepki gösteren bir sürücünün kadınların üzerine araba sürmesi ise gerginliğe neden oldu.

Sürücüler ile veliler arasında gerginliğe neden olan eylem, saat 08.30'da Fener Kalamış Caddesi üzerinde yaşandı. Çocuklarının okuduğu Nurettin Teksen İlköğretim Okulu'nun orta okula dönüştürüleceğini duyan bir grup veli ellerindeki pankart ve dövizlerle yola çıktı. Trafiğin yoğun olduğu caddeyi kapatan eylemciler sürücülerin geçmesine izin vermedi. Eyleme dizi oyuncusu Onur Kumbaracıbaşı'da destek verdi. Yolun kapatılmasına tepki gösteren bazı sürücüler ile veliler arasında tartışmalar yaşandı.

Yolun uzun süre kapatılmasına tepki veren bir sürücü de aracını eylemcilerin üzerine sürünce kısa süreli gerginlik yaşandı. Bazı eylemci kadınlar otomobillerin önünde durarak geçmesine izin vermedi. Bir eylemci kadında eliyle otomobile vurdu. Grup ile sürücüler arasındaki tartışmalara müdahil olmayan polis tartışmaları uzaktan izledi.

Gerginliğin artması üzerine eylemci grup adına açıklama yapan Onur Kumbaracıbaşı, seslerini duyurmak için yolu kapattıklarını, kademeli geçiş yapılması halinde sorunun konuşularak aşılacağını söyledi. Düdüklü ve sloganlı eylem açıklamaların ardından sona erdi. Eylemci grubun bir hafta sonra aynı yerde toplanacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim