Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Beyoğlu’nda 2 yıl önce motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olan kazayla ilgili davada sanığa 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Sanığın alkolden cezasını artıran mahkeme, iyi halden ise indirim yaptı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Zafer Kadife ve ölen Gökhan Keptiğ’in yakıları ile tarafların avukatları katıldı. Keptiğ’in yakınları sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Keptiğ ailesinin avukatı Aysun Cele, sanığın olay anında 116 promil alkollü olduğunu, hızlı araç kullanarak ölüme neden olduğunu söyledi. Sanığın frene basmadığını ifade eden Cele, herhangi bir pişmanlık da pişmanlık da göstermediğini kaydetti.

Avukat Erkan Ersoy da sanığın çarpma noktasından 21 metre sonra direğe çarparak durabildiğini söyledi. Avukatlar da sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Kadife, olaydan sonra kendisine ‘sarhoş, alkolik’ dendiğini, saygısından bir şey demediğini belirtti. Basında çarpıtılmış haberler çıkmasına rağmen de bir şey söylemediğini ifade etti.
Sarhoş olmadığını savunan Kadife, iki adet bira içtiğini, bunun da sarhoş edeceğine inanmadığını kaydetti. Polise bira içtiğini kendisinin söylediğini anlatan Kadife, alkol metreyi üflediğinde 116 promil gösterdiğinin söylendiğini belirtti. Yaralıya yardım etmek amacıyla buna itiraz edemediğini savunan Kadife, daha sonra itiraz ettiğinde ise kabul edilmediğini ileri sürdü. Kadife, kazanın nedeninin kendisinin alkollü olması değil, Keptiğ’in ters yönden hızla gelmesi olduğunu söyledi. Hızının 30-40 kilometre olduğunu öne süren sanık, beraat talebinde bulundu.

İfadelerin ardından mahkeme kararını açıkladı. Sanığın taksirle ölüme neden olma suçunu işlediğini belirten mahkeme, önce 3 yıl hapis cezası verdi. Sanığın alkollü olması ve bilinçli taksirle eylemi gerçekleştirdiği cezayı 4 yıla çıkaran mahkeme, iyi halden indirim yaparak 3 yıl 4 ay olarak belirledi.

Mahkeme sanığın ehliyetine bir yıl 6 ay el konmasına da hükmetti. Delil durumu ve verilen cezanın miktarını göz önüne alan mahkeme, tutuklama talebini reddetti.

Feriköy’de 15 Eylül 2014 gecesi Beşiktaş’ın maçını izledikten sonra evine dönen Gökhan Keptiğ’in kullandığı motosiklet ile Zafer Kadife’nin kullandığı otomobil çarpışmıştı. Kazada Keptiğ hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim