Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Guda, ölümlü trafik kazalarına karışanların yüzde 92'sinin eskiden sürücü belgesi almış kişiler olduğunu belirtti. Guda, "Özel sürücü kurslarından ehliyet almış kişilerin ölümlü kazalara karışma oranı yüzde 8’dir." dedi.

        Hasan Guda, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi rakamlarına göre eskiden sürücü belgesini almış kişilerin ölümlü trafik kazalarına karışma oranın çok yüksek olduğunu kaydetti.

        Özel sürücü kurslarından ehliyet almış kişilerin ölümlü trafik kazalarına karışma oranının yüzde 8 olduğunu bildiren Guda, şöyle devam etti: "Biz sürücü kurslarında verdiğimiz eğitimle adaylara 'alkollü araç kullanın, ya da aşırı hız yapın' demiyoruz. Karayolları Kanunu ne öngörüyorsa biz o çerçevede hareket ediyoruz. Ancak herkeste bir direksiyon terbiyesi var. Şuanda ki Sürücü Kursları Yönetmeliği'ne göre adaylara 20 saat direksiyon eğitimi verilmek zorunda. Bazı sürücü kursları bu eğitimi 4 saate kadar indirebiliyor ve kurs ücretini düşürebiliyorlar. Sürücü adayları iyi para verecekler ki iyi eğitim alacaklar. Sonrasında korkusuzca karayoluna çıkacaklar. Bizler sürücü kurslarındaki kaliteyi artırırsak, vicdani sorumluğumuzu da azaltmış oluruz."

        SÜRÜCÜ KURSLARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞECEK

        25 yıldır yürürlükte olan Sürücü Kursları Yönetmeliği’nin değişme aşamasında olduğunu kaydeden Guda, yeni düzenlemenin bu sene içerisinde yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Düzenlemenin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay beklediğini aktaran Guda, çalışmanın içeriği hakkında bilgiler de verdi.

        Guda, "Bundan 25 yıl öncesi ile günümüzün şartları birbirinden çok farklı. Mevcut Sürücü Kursları Yönetmeliği ihtiyaca cevap vermiyor. Bu nedenle yeni bir çalışma yaptık ve Milli Eğitim Bakanımıza sunduk. Düzenlemenin bu sene içerisinde yasalaşmasını bekliyoruz. Düzenlemenin içerisinde her 50 bin nüfusa bir sürücü kursu açılması ve direksiyon eğitim pistlerinin kaldırılıp yerine simülatör konulması gibi talepler var." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim