Afyonkarahisar'da cephanelikte meydana gelen patlamanın ardından hayatlarını kaybeden askerler için doğal afet sonucu öldükleri, bu nedenle şehit sayılamayacakları açıklanmıştı. Ancak kamuoyunun tepkileri üzerine gerekli yasal düzenlemeler yapılarak 25 askerin şehit oldukları resmileşti.

"BU VATAN HEPİMİZİN VATANI"

Patlamada hayatını kaybeden Aksaraylı Er Kadir Aydın'ın Alayhan köyünde yaşayan ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince Şehitlik Beratı evlerinde teslim edildi. Baba Hüseyin Aydın, patlamanın ardından olayın doğal afet olarak açıklanmasını yanlış bulduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımız başta olmak üzere yetkililer bunu düzeltti. Artık evlatlarımız resmi olarak da şehit olarak anılacak. Bu vatan hepimizin vatanı, 10 çocuğumuz daha olsa hepsini yine veririz" dedi.

İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

Şehit babası Hüseyin Aydın, devlet yetkililerinden son bir ricasının olduğunu belirterek, "25 evladımızın şehit düştüğü Afyonkarahisar olayının el birliği ile değerlendirilerek oraya bir anıt yapılmasını istiyoruz" dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Meryem Aydın ise, kıyamete kadar şehit acısıyla yanacaklarını belirterek, hayatını kaybeden askerlerin doğal afet olarak ölümü olarak değerlendirilmesi ve sonradan da şehit olarak değerlendirilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Eşi Hüseyin Aydın gibi o da bir şehit anıtı isteyen şehit annesi Meryem Aydın, "Yanlış düzeltildiği için teşekkür ederim. Şehit evlatlarımıza bir şehitlik anıtı istiyoruz. Cenazesi geldi ama hiç göremedik. Nasıl olduğunu bilemedik biz. Yani mezara koydular ama ne koydular bilmiyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim