Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist ile telefonla irtibat halinde olduğu tespit edilen Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan DBP Mardin il Başkanı Ömer Öcalan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mardin'i Dargeçit ilçesinde 26 Aralık günü etkisiz hale getirilen Kerboran sorumlusu 'Rezzan' kod adlı İrfan Erol'un üzerinde çıkan GSM hattı üzerinde yapılan incelemelerin ardından 27 Nisan günü düzenlenen operasyonda aralarında DBP Mardin Eşbaşkanı Ömer Öcalan'ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ömer Öcalan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BTÖ mensubu İrfan Erol ve bağlantılı kişilere yönelik Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Mardin Jandarma Komutanlığı tarafından 27 Nisan 2016 tarihinde yapılan adli arama faaliyeti sonucunda gözaltına alınan 6 şahıstan, Demokratik Bölge Partisi İl Başkanı Ömer Öcalan, Asya Gezer, Osman Demir, Cumhur Altaş, ve Hamza Dikmen isimli 5 şahıs, Mardin 1. Asliye Mahkemesi kararı üzerine tutuklanmıştır. Gözaltına alınan Murat Koçak isimli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır."Cihan

Editör: TE Bilisim