Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Yozgat, Kayseri ve Sivas illeri tarafından oluşturulan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kasım ayı Yönetim Kurulu toplantısı, Yozgat’ta Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında yapıldı.

    Valilik Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, ajansın faaliyetleri ve çalışmaları hakkına bilgi verdi Vali Yazıcı, "Ajansın faaliyetlerine planlama ve koordinasyon süreçleri, mali ve teknik destekler ile yatırım destek danışmanlığı başta olmak üzere tüm alanlarda bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalarla devam etmektedir." dedi.
    
    Ajans tarafından yürütülen mali destek programları kapsamında 84 proje uygulama sürecinin devam ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Söz konusu projelere yönelik olarak ihale faaliyetleri, kontrol ve izleme çalışmaları, raporlamalar ve ödeme işlemleri ajans uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz dönemden devam eden programlarla birlikte 2015 yılı mali destek programları için de çalışmalar tamamlanmış olup nihai onay için Kalkınma Bakanlığı’na sunulmuştur. Yeni destek programlarının Aralık ayı sonuna kadar kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır." diye konuştu.
    
    2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programının bu ay itibariyle kapandığını söyleyen Yazıcı, "Program kapsamında bölge illerimizden Ajansa 36 faaliyet teklifi sunulmuş olup değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından başarılı başvurular ilan edilecektir. Ayrıca Eylül – Ekim dönemi içerisinde Ajansa sunulan 21 teknik destek başvurusundan 12 başvuru Ajans tarafından uygun bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Sağlanacak teknik desteklerle bölgemizde faaliyet gösteren kurumlarımızın kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Teknik Destek programına başvurular yılsonuna kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.

    EMITT Fuarına valiliklerle işbirliği içerisinde katılacaklarını söyleyen Yazıcı, "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın, EMITT Uluslararası Turizm ve Seyahat fuarına Yozgat, Kayseri ve Sivas Valiliklerimizle işbirliği içerisinde katılacağını ifade eden Yazıcı; "Ajans olarak Bölgemizin kültür ve turizme yönelik potansiyellerinin değere dönüşmesi amacıyla farklı platformlarda çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında 2015 yılı Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek olan EMITT Uluslararası Turizm ve Seyahat fuarına Valiliklerimizle işbirliği içerisinde katılım sağlayacağız. Bu gibi etkinliklerle, bölgemizdeki kültürel ve turistik değerlerin tanıtım ve markalaşmasının sağlanması ve bölgemizin turizm pastasından alacağı payı artırmayı hedefliyoruz. Kalkınma yolunda Ajansımız tarafından yürütülen çalışmalarının Bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ederim."ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından yönetim kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
    
    Toplantıya, Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Halil Şahbaz, Sivas İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata, Sivas Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz katıldı.

Editör: TE Bilisim