Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan Şerif Remzi İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Aziz Simsar, geçtiğimiz hafta televizyonlarda organ nakli bekleyen bir çocuğun hayatını kaybettiği haberinden etkilenerek internet üzerinden organ bağışı kampanyası başlattı.

12 yaşındaki Aziz, sosyal paylaşım sitesinde bulunan sayfasından herkesi organ bağışına bulunmaya davet etti. Aziz Simsar'ın bu çabaları kısa sürede meyvesini verdi. Bir hafta içinde 70 kişi Aziz'e mesaj atarak organ bağışında bulunacaklarını bildirdi. Ev hanımı anne Nermin Simsar (33), oğlunun bu davranışından ötürü gurur duyduğunu ifade ederek gelen mesajlar doğrultusunda gönüllü vatandaşlarla irtibata geçtiklerini, kararlaştırdıkları bir gün de toplu olarak organ bağışında bulunmak üzere organ bağışı merkezine giderek gerekli formları dolduracaklarını söyledi.

Aziz Simsar, geçtiğimiz hafta televizyonlarda haber bültenlerini izlerken, kendi yaşlarında bir çocuğun organ bulunamadığı için hayatını kaybettiği haberini gördü. Haberden çok etkilenen ve gözyaşı döken küçük Aziz, organ bekleyen hastalara destek olmak için sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından yüzlerce kişiye mesaj göndererek insanları organ bağışında bulunmaya davet etti. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabına, "Tüm Türkiye'yi ve tüm duyarlı vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum. Ben Aziz Simsar. 12 yaşındayım ve desteklerinizi bekliyorum" şeklinde mesaj bıraktığını ve bu mesajı tüm arkadaşlarına gönderdiğini ifade eden Aziz, bu sayede bir hafta içerisinde organ bağışı yapmak isteyen 70 kişiden olumlu yanıt aldığını söyledi.

Büyüdüğünde kendi organlarını da bağışlayacağını aktaran Aziz Simsar, "Öldüğümüzde organlarımız toprakta çürüyeceğine, nakil bekleyenlere can olsun. Bir organ bir can" dedi. Aziz Simsar'ın annesi Nermin Simsar ise oğlunun internet üzerinden başlattığı kampanyaya aile olarak tam destek verdiklerini ifade ederek, "Başta yakınlarımız olmak üzere isim, soy isim ve telefon numaralarını aldığımız kişilerle irtibata geçtik. Şimdilik 70 kişi var. Bu sayıyı biraz daha artırdığımız zaman sözleştiğimiz gönüllü kişilerle birlikte bir yerde toplanıp hep birlikte organ bağışı yapmaya gideceğiz. Tüm vatandaşlarımızdan bu kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim