Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Bağcılar’da son üç ayda meydana gelen hırsızlık vakaları esnafı çileden çıkardı. Aynı sokak üzerinde bulunan 20 iş yerinden 400 bin lira değerinde mal çalındı. Hırsızlık olayları iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Esnaf, organize bir şekilde sokağı mesken tutan aynı hırsızların yetkililer tarafından yakalanmasını istiyor.

Göztepe Mahallesi Karanfil Sokak’ta yaklaşık 20 dükkan aynı hırsızlar tarafından soyuldu. Tüm bu yaşanılanları iş yerlerinin güvenlik kameraları saniye saniye kaydetti. Hırsızlar gündüz saatlerinde kendi araçlarıyla gelerek 5 bin lira değerindeki temizlik ürünlerini TIR’ın arka kapağını açarak dolduruyor. Sadece bununla da yetinmeyen organize hırsızlar, bir hafta arayla yine aynı ticari araçla Karanfil Sokağa geliyor. Dükkanın önünde bulunan araçtan 17 bin liralık tekstil ürününü alıyor. 3 dakika içerisinde şahıslar araçlarına binerek kayıplara karışıyor. Yine aynı hırsızlar birkaç gün sonra aynı sokağa gelerek 240 bin lira değerindeki tekstil ürününü depodan alarak kendi araçlarına dolduruyor.

Esnaflar bunca kamera görüntüsü olmasına rağmen polis ekiplerinin hırsızları bulamamasına tepkili. 4 bin top kumaş ürünü çalınan tekstilci İmdat Demirel, “Yaklaşık 3 aydır hırsızlar ortada cirit atıyor. Bizimde 17 bin liralık malımızı çaldılar. Sevkiyata hazır malımız vardı. Yukarıya gelip irsaliyeyi alana kadar. Aşağıda 17 bin liralık malımızı çaldılar. Biz bunu polise söylememize rağmen herhangi bir gelişme yok. Kimse yakalanmıyor ve bu her geçen gün daha da artıyor. Bu Karanfil Sokak üzerinde baya bir hırsızlık yapılıyor. Yaklaşık 30 dükkan soyulmuştur. Hepsinin kamerası olmasına rağmen bunlara aldırış etmeden güpegündüz soyuyorlar.” dedi.

Dükkanının kapısını kırarak hırsızların içeri girdiğini belirten esnaf Cemal Memiş de “Toplam 6 araba geliyorlar. Bir araba yukarıda malı boşaltıyor tekrar geliyor. Sabah erken geldik polisleri çağırdık. Adamların yüzü net gözükmesine rağmen bunlar boş dediler. Toplam 240 bin lira değerinde malımız gitti.” diye konuştu.

Bir başka esnaf ise, hırsızların yaklaşık 3 aydır Karanfil Sokağı kendilere mesken tuttuklarını söyledi. Hırsızların çalıntı araçlarla geldiğini ifade eden esnaf, hiçbir neticeye varılamadığını ve sokak üzerinde birçok dükkanın hırsızlar tarafından boşaltıldığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim