Yolun sonu mu? Yolun sonu mu?
Geçtiğimiz hafta motosiklet kazası geçirerek yoğun bakıma alınan ancak pazartesi günü beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Resul Aydın’ın iç organları, yeni bendenlere nakledilmek üzere Ankara ve İzmir'e gönderildi.

Uşak'ta 18 Aralık 2012'de bir minibüsle motosikletin çarpışması sonucu yaralanan üç gençten biri olan Aydın'ın, tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde dün saat 10.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşmiş ve organları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın'ın Ege Organ Nakil Merkezi ile irtibata geçmesinin ardından başlayan süreçte, İzmir ve Ankara’dan uygun alıcı bulunması üzerine her iki ilden üç ekip Uşak’a yola çıktı. Havanın gece saatlerinde Uşak’ta sisli olması sebebiyle ekipleri getirecek olan uçak, ancak sabah saatlerinde inebildi. Resul Aydın’ın organları Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Ankara Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve araştırma Hastanesi’nden gelen ekipler tarafından yaklaşık 4 saat süren ameliyatla alındı. Aydın'ın kalbi, tek böbreği ve karaciğeri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, diğer böbreği ve ince bağırsağı ise İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Uşak İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın da, organların gelen ekipler tarafından alındığını ifade ederek, organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti.

Bu arada organları bağışlanan 15 yaşındaki Resul Aydın'ın cenazesi Banaz ilçesine bağlı Yukarı Karacahisar köyünde toprağa verildi

Editör: TE Bilisim