Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2012 yılında ülke genelinde çeşitli sebeplerle yaralanmış bin 92 yaban hayvanını tedavi ettirdi. Tedavi edilen hayvanlar arasında pelikan ve leylek gibi kuş türlerinin yanı sıra ayı, yılan, kertenkele gibi farklı türler de yer aldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da vatandaşlara çağrıda bulunarak, yaban hayatı korumada bakanlığa destek olunmasını istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, tedavi edilerek doğaya salınan hayvanlarla ilgili olarak 2012 yılında başlattığı istatistik çalışmasının ilk sonuçları belli oldu. 2012 yılında ülke genelinde bin 92 yaban hayvanının zarar gördüğü tespit edildi. Bölge müdürlüklerine bağlı merkezler ve üniversitelerin ilgili birimlerinde bakım altına alınan hayvanlara gerekli tedavi uygulandı.

Tedavi sonrası iyileşen 921 yaban hayvanı tekrar doğaya kazandırıldı. Doğaya uyum sağlayamayacak durumda olan bireyler ise uygun hayvanat bahçeleri ve doğal yaşam parklarına yerleştirildi. Tedavi edilen yaban hayvanları arasında şahin, leylek, karabatak, kaya kartalı, pelikan, puhu kuşu gibi kuş türleri başı çekerken, ayı, yılan, kertenkele, deniz kaplumbağası, sincap, yaban keçisi, karaca, tilki gibi yaban hayvanları da tedavi edilen türler arasında yer aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaban hayvanlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Yaralı durumda bulunan hayvanların Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölge müdürlüklerine bağlı merkezlere getirilmesi ya da yetkililerin durumdan haberdar edilmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, “Vatandaşlarımız yaban hayatını korumak için yaptığımız çalışmalara katkıda bulunabilirler. Bizim için memleketimiz insanı da hayvanı da bitkisi de çok kıymetlidir. Bakanlık-vatandaş işbirliğiyle göstereceğimiz küçük bir gayretle birçok hayatı kurtarabilir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim