Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı etkinliklerine hazırlık toplantısı, Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Kutlamalar çerçevesinde, okullarda resim ve şiir yarışması düzenlenecek.

    Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı programını yapmak, kurum ve kuruluşların görevlerini belirlemek için düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Bursa Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım Belediyelerinden, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığından, İl Müftülüğü, , Devlet Su İşleri, İl Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik, Sağlık İl Müdürlüklerinden yetkililer ve Tema Vakfı İl temsilcisi katıldı.

    Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, yönetmelik gereği yapılacak hususları gözden geçirmek üzere toplandıklarını belirtti. Demirhan, “Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı'nı nasıl kutlarız, programımızı nasıl yapacağız, nasıl gerçekleştireceğiz bunun için toplandık.” dedi.

    Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, 2012 yılında yaptıkları toplantıdan itibaren 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı kapsamındaki faaliyetleri hatırlatan kısa bir sunum yaptı. Sunumda, 2012 yılı içerisinde yapılan bedelsiz fidan dağıtımları, 20 okulda 5410 öğrenciye orman ve ağaç sevgisi eğitimi, Sincap Çocuk Tiyatrosu, Okullar Hayat Olsun Protokü kapsamında 131 okulda yapılan ağaçlandırma çalışmalarından bilgi verildi.

    Havanın müsait olması durumunda izcilerin de aktif katılacağı doğa yürüyüşünün Bursa Kent Ormanı - Küreklidere Şelalesi yürüyüş parkurunda yapılmasına, öğrencilerin de kolaylıkla katılabileceği geniş katılımlı Ağaç Bayramı programı düzenlenmesine, okullarda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının yapılmasına, teşvik etmek amacı ile ilk beşe giren öğrencilere ödül verilmesine karar verildi.

Editör: TE Bilisim