Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!

Oryantalizm, Doğu toplumlarının dil, sanat ve kültürünün incelendiği bir disiplindir. Şark dünyasındaki hayat tarzının yazı, tablo ile tasviri olarak görülebilir. Gel gör ki bu fikir sistemi, Batı kimliğinin, yayılmacı emellerini ortaya koymak için uygulanan programdır. (Yücel Bulut, Oryantalizmin Kısa Tarihi)

Batı, Edward W. Said'in Doğu tezini yeniden yorumlamaya başlamıştır. Söz konusu bilim çok eskilere dayanır. Kapitalizm ve modernite ile gelen yeni yaşamda Şark, keşfedilmesi gereken bir yapı olmuştur.(Edward W. Said, Oryantalizm) Doğu'yu, yeniden yapılandırmak ve onun üzerinde yetki kurmak Haçlıarın bin yıllık planıdır. Batı'nın, uzun yıllar üretken çalışması, Doğu insanını ötekileşmeye, azim, idalleri yok edilmeye, bizden adam olmaz, anlayışına götürmüştür.En kötüsü de öz güven, girişimcilik, birlikte çalışma,üretme gibi hasletler kaybedilmştir.Doğu' daki enerji kaynakları, Batı'nın ve ağbabalarının iştahını kabartmıştır. Küresel güçler, İsrail'ın geleceğini garanti altına almak için, son on yedi yıldır insanları yurtlarından sürüp, katlederek, büyük bir vahşet yaşatmaktadır.

Oryantalizm, sömürü, sürgün ve kıyım demektir. On sekizinci yüzyıldan sonra yetişen, Batılı Joseph Von Hammer, Pierre Loti, Victor Hugo, gibi pek çok bilim kültür adamı, itikad ve sanatlarında samimiyetten uzak, iki yüzlü, ahlaken düşük adamlardır. Toplum içinde yaşayan insanın karekter kazanmasında, inanç tutum, medeniyetin büyük rolü vardır. Kültürümüzde sözün özünü ve doğrusunu atalar söyler, bakalım ne demişler:"Katranı kaynatırsan olur mu şeker, cinsi batasıca mutlaka cinsine çeker". (TDK  Atasözleri Sözlüğü) 

Fikri Okut DEMEKTİR!

Editör: TE Bilisim