AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, Bursa merkez Osmangazi Belediyesi çalışanlarına, vatandaşlarla doğru ve sağlıklı iletişim kurmanın yollarını anlattı.

    Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminer, renkli görüntülere sahne oldu. Seminer öncesi konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İş ortamındaki yoğunluk nedeniyle, birçok arkadaşımız sabah masasına oturuyor ve yan masadaki arkadaşıyla konuşmadan akşam evine gidiyor. Bizler, bu tür etkinlik ve faaliyetlerle bir araya gelebilirsek, sıkıntı ve başarılarımızı paylaşabilirsek, kurumsal aidiyet açısından da çok büyük bir aşama kaydetmiş oluruz.” dedi.

    Sunumunu, sahneye çıkarttığı personel ile gerçekleştirdiği kısa parodiler eşliğinde yapan Oğuz Saygın, beden dilinin, iletişimde çok büyük bir etkisi olduğunu vurguladı. İş hayatında beden dilini kullanarak bir konuyu aktarmanın, kişilere kendini ifade ve ikna etmede büyük bir avantaj sağladığını vurgulayan Saygın, iletişimin çok farklı enstrümanları olduğunu, gelişen teknoloji ve şartlarla birlikte daha da önem kazandığını vurguladı.

    “İLETİŞİMDE MUTLAKA YAZIYI KULLANIN”

    Hayatın ‘kazan kazan’ ya da, ‘kaybet kaybet’ oyunu olduğuna dikkat çeken Saygın, en iyi iletişim yolunun yazılı iletişim olduğunun altını çizdi. Saygın, şöyle konuştu: “Özellikle kurumlarda en iyi iletişim şekli yazılı iletişimdir. Yönetici olsun yada olmasın, çalışanların kendi aralarında kurmuş oldukları sözlü iletişim, sonunda çok farklı bir boyuta gelebiliyor. Bu durum, hem çalışan, hem de vatandaş açısından büyük sıkıntı yaratabiliyor. Bu nedenle, ‘Söz uçar, yazı kalır’ atasözünü unutmayıp, aramızdaki iletişimde mutlaka yazıyı kullanalım.”

    Kurumları ayakta tutan 3 önemli faktör bulunduğunu belirten Saygın, şöyle devam etti: “Bunlardan 1’incisi liderlik. Grubun en tepesindeki kişiden, departmanlara kadar liderlik en önemli birinci etken. Lider, o grubun başarı ya da başarısızlığında doğrudan etkili ilk isimdir. İkincisi planlama. Eğer bir grup bünyesindeki işler iyi gidiyorsa, orada iyi bir planlama var demektir. Son olarak takım çalışması. Takımın uyum içerisinde olup, aynı hedefe birlikte yönelmesi, o grubun başarısındaki en önemli faktörlerden üçüncüsüdür.”

Editör: TE Bilisim