Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!

Kendisi, dünya çapında bir mimar ve şehir plancısıdır.
-BÜYÜK DEDESİ, SADRAZAM (BAŞVEKİL) AHMET VEFİK PAŞA, OSMANLI DEVLETİNDE DEVŞİRME OLMAYAN TEK SADRAZAMDIR!.. Maarif ve Dahiliye nazırlıkları yapmıştır. İki kez de Başvekillik yapmıştır. Arapça "Sadrazam" yerine "Başvekil" deyimini Türkçe'mize o kazandırmıştır. Ilk Türkoloğ'dur. 
-ABDÜLHAMİT HAN döneminde (1876-1908) Meşrutiyet'e (Parlamenter rejime) geçilmesiyle 
farklı diller konuşan, farklı milliyetlerden millet vekillerini ABDÜLHAMİT HAN, TÜRKÇÜ BAŞVEKİL AHMET VEFİK PAŞA vasıtasıyla kontrol altına almaya çalışmıştır..
-Ahmet Vefik Alp'in bir başka büyük dedesi de, Türkçü Şair ve diplomat ABDÜLHAK HAMİT TARHAN'dır...Şairi Azam olarak da bilinen Tarhan, pek çok roman ve tiyatro eseri yazdığı gibi, ünlü "Makber" şiir'inin de sahibidir.
-Namık Kemal'le birlikte "Divan Edebiyatını" sonlardırıp, "MİLLİ EDEBİYAT" akımını başlatmışlardır..Bu manada Türk Kültürüne büyük hizmetler sunmuştur.
-Türk Milliyetçiliği tarihinde öncü hizmetleri olan bir aileden gelen Ahmet Vefik Alp, kendisi de samimi bir Türkçü ve Ülkücü idi.
-Ayrıca, BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN MHP'ye emaneti idi. Onu kendine danışman yapmış ve 1994 de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermişti.
MHP Genel Merkez binası da, Ozan Arif'in anıt mezarı gibi onun eseri idi. 
-Sempatik yapısı, Mütevaziliği, dürüstlüğü ve teknik bilgisi ile toplumun her kesimi tarafından sevilen Ahmet Vefik Alp, maalesef Başbuğ'un vefatından sonra MHP'den ilk kovulan oldu..Aşağıdaki videodaki ağlamaklı ifadesi ile, kendi eseri olan MHP binasından içeri giremez oldu. 
-Ahmet Vefik Alp, ruhen müsterih olsun ki, kendisi bu yuvada misafir değil, ev sahibidir. Bize, hem Başbuğ'dan, hem de; taa Osmanlı döneminde Türkçü'lük bayrağını ilk açan atalarından emanettir..Asaletli ismi ülkücü vicdanlarda ve Milliyetçi Hareketin.  hafızasında ebediyen yaşayacaktır!..
Allahın rahmeti üzerine olsun..Mekanı cennet olsun. Ülküdaşların başı sağ olsun.

Mehmet Özcan

Editör: TE Bilisim