İkinci el araç satışında kilometre sahtekarlığını önlemek için kilometre kayıtlarını tutan TÜVTÜRK öyle bir hata yaptı ki.

 Araç sahiplerinin sikayetvar'a gönderdiği şikayetlere göre; 2006 model aracın kilometresi 1; 2012’de 127 bin kilometrede olan aracın kilometresi ise 2011’de 2 milyon olarak işlemiş. Araç muayene istasyonlarının kilometre hataları yüzünden ikinci el araç satışındaki pazarlıklar başlamadan bitti.

Milyonlarca aracın periyodik ve yola uygunluk muayenelerini yapan TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarına giden araç sahipleri muayenedeki hatalı kilometre yazımı ile şok geçirdi. Birçok aracın kilometresi normalin çok çok altında yazılırken birçok aracın kilometresi ise normalin kat kat üstünde yazılmış. Araç sahiplerinin asıl şikayetçi olduğu konu ise, aracı sattıkları kişilerin kendilerini araçların kilometresi ile oynamakla suçlaması oldu. İşte araç muayene istasyonları hakkında Şikayetvar’a gelen ve yapılan şaşırtıcı hatalar şöyle:

Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!

2012’de 127 Bin Km Olan Araç 2011’de 2 Milyon Km Olarak İşlenmiş

“Aracımı 2011 muayene ettirdim. Buraya kadar sorun yok. Yaklaşık bir ay önce kapatmam gereken bir borç yüzünden aracımı internetten satışa koydum. Hem de piyasa fiyatının 3-5 Bin lira altında. Bir aydır pazarlık yapıp anlaştığım hiç kimse geri dönüş yapmadı. Durumdan şüphelenip arayanlardan birisini aradım neden pazarlık yaptığımız halde geri dönüş yapmadınız dedim.Cevabı şu oldu. ‘Sizin aracın km’si orijinal değil’. Tramerden gelen mesajda benim araç 2009’da 60 bin km, 2011 de 2 milyon km imiş. 2012’de ise tekrar 127 bin km’ye düşmüş. TÜVTÜRK hatayı kabul edip bir belge verdi. Ama sorgulamada araç hala 2 milyon km’de görünüyor. Aracı satamıyorum.”

2006 Model Aracın Kilometresi 1 Olarak Yazıldı

“Aracımın 2011 tarihli muayenesinde kilometre1 olarak yazılmış. Aracım 2006 model yani sıfır bir araç değil. Bu hata bende rahatsızlık uyandırmakta. Anlaşılan bilgileri giren memurun hatası yüzünden bu sonuç meydana geldi . Hatanın düzeltilmesi için ne gerekiyorsa nereye başvurmam gerekiyorsa yapacağım.”

“Aracın Kilometresi İle Oynanmadı”

“2010 yılında aracımı muayene istasyonunda muayene ettirdim. Aracın 32500’kmde iken 132500 kilometre yazmış şuan aracım 57000 kilometrede aracın kilometresiyle oynandığını sananlar tarafından aracımı satamıyorum.”

Araçlarını Satmakta Zorlanıyorlar

“2012’de aracımı vizeye soktum, sonra arabamı sattım. Aracın km’si 210.000 yazıyor benim aracım 121.000’de idi şok oldum. Egzoz emisyona da vizeye soktum. Orada doğru km yazıyor.Müşteri hizmetlerini aradım bir şey yapamayız yazılan km silinmiyor dedi. Ben arabamı zor satarım bu yanlışlığa da hiç kimsede inanmaz. Yasal yollardan hakkımı aramaya çalışacağım.”

Editör: TE Bilisim