MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Karın 6 ay yerde kaldığı 3 bin 700 nüfuslu Tunceli'nin Ovacık ilçesi her yıl olduğu gibi bu yıl da kar esareti yaşıyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı bir buçuk metreye ulaşırken, ilçeye bağlı köylerde kar kalınlığı 4 metreye yaklaşıyor.

İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, kapanan yolları açmak için yoğun çaba harcıyor.İlçe merkezinde kar nedeniyle evler görünmezken, ilçeye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar hayvanlarına yem yetiştirmekte zorlandıklarını ifade ediyor. İlçe merkezinde Ovamkent Mahallesi'ndeki evlerin önü ve çatılarının kardan kapanması ilginç görüntüler oluşturdu. Yetkililerin kendilerine yardım etmesini istediklerini belirten vatandaşlar, kış mevsiminde yolların rahat bir şekilde açılması için devletin araç gereç yardımında bulunmasını istediklerini de belirtti. Kar yağışı nedeniyle evlerinin boyunu geçen karı sürekli temizlediklerini ancak yetersiz kaldıklarını belirten Alişan Can adındaki vatandaş kış mevsiminin kendilerini çok zorladığını söyledi.

İlçeye bağlı Hanuşağı köyünde ise 4 metreye ulaşan kara rağmen hayatlarını sürdüren vatandaşların kapanan köy yollarını Tunceli İl Özel İdaresi ekipleri açıyor. Kapanan köy yollarının açılması için aralıksız çalıştıklarını ifade eden Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, "Ovacık ilçesine bağlı Hanuşağı köyündeyiz.4 Metreye ulaşan bir kar var. Kış şartları buralarda çok zor. Bunun için biz de buradaki vatandaşları ziyaret edip moral vermeye çalışıyoruz. Karla mücadelemiz devam ediyor." dedi.

Ağır kış koşulları karşısında hayvanlarına yem bulmakta zorlandıklarını belirten 60 yaşındaki Duriye Güngör ise kucağına aldığı iki günlük oğlağı sevmesi güzel görüntüler oluşturdu.

Editör: TE Bilisim