İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Bursa’da Nilüfer Eğitim Kurumları'na bağlı olarak faaliyet gösteren Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi coğrafya öğretmenlerinden Gülümser İncedayı tarafından geliştirilen, ‘Oylat Mağarası’nın Astım ve Bronşit Hastalıkları İçin Kullanılması ve Sağlık Turizmine Açılması’ projesi kapsamında, 2 öğretmen ve 2 öğrenci ile İnegöl’e gelen ekip, Başkan Aktaş’ın ziyareti sonrası mağarada incelemelerde bulundu.

Okullarının çeşitli yarışmalar için proje çalışmaları yaptığını ve bu kapsamda Oylat Mağarası ile alakalı bir proje geliştirdiklerini ifade eden Coğrafya Öğretmeni Gülümser İncedayı; “Okul olarak ürettiğimiz projelerden biri de Oylat Mağarası’nı konu edinmek istedik. Zira Bursa’da yaşıyoruz ve çevremizin markaları, değerleri bizim için önemli. Oylat Mağarası; sadece normal turizmin ilgi odağı. İnegöl Belediyesi’nin şehrin markaları ve Oylat ile alakalı reklam ve tanıtım çalışmalarını az çok biliyoruz. Ancak, Oylat Mağarası’nın sağlık turizmi için de kullanılmasını ve bu yönüyle de tanınmasını arzuluyoruz. Bu konuyla alakalı Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerimiz Sümeyye Bayrak ve Emel Özay’dan oluşan bir proje ekibimiz var. Edebiyat Öğretmenimiz Betül Koçoğlu da bize bu konuda destek veriyor. Çalışmamız sonucunda hazırladığımız projemizi TÜBİTAK’a ve çeşitli ülkelerce açılan proje yarışmalarına göndereceğiz. Ben bize desteklerini esirgemeyen ve bizimle yakından ilgilenen İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

İnegöl’ün markalarıyla, ekonomisi ve turizmiyle güçlü bir şehir olduğunu, her yönüyle tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; Oylat Mağarası’nın proje konusu yapılmasından memnun kaldığını belirterek Oylat ve mağarası ile alakalı proje ekibine çeşitli bilgiler verdi.

Oylat Mağarası’nın İnegöl’e 24 km. Oylat Kaplıcalarına da 3 km uzaklıkta olduğunu, birbirine bağlı iki kattan oluşan, sarkıt dikit ve sütunlarıyla doğa harikası bir yer olduğunu ifade eden Başkan Aktaş; mağaranın uzunluğunun 700 metre olduğunu ve özelliği bakımında Türkiye’de 2. sırada yer aldığını söyledi. Oylat’ın; Türkiye’nin gizli kaplıca ve şifa cenneti olduğuna da vurgu yapan Başkan Aktaş; “Oylat kaplıcaları suyu itibari ile birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Oylat mağarası da özellikle astım ve bronşit gibi göğüs hastalıkları olanlara iyi geliyor. Tedavi maksatlı bazı doktorların Oylat Mağara kürü verdiklerini de öğreniyoruz. Bu yönüyle biz, hem mağara işletmecisi, hem Belediye, hem de Oylat Kaplıcaları olarak tanıtım ve daha fazla turistin çekilmesi anlamında gereken çalışmaları yapıyoruz. Mağaranın da normal turizmin yanında sağlık turizmi konusunda da ün yapması şehrimiz adına büyük kazanım olacaktır. Bu konuda bize düşen görev neyse fazlasıyla yapmaya hazırız. Projenizden dolayı sizi kutluyor, getirisinin fazla olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim