Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

MHP’li Özcan Yeniçeri, TBMM’de düzenlenen basın toplantısında cumartesi günü Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırıyı değerlendirdi. Yeniçeri, “Kim ki canımızı acıtıyor, canının acıtılması şer'en caizdir.” şeklinde konuştu.

Yeniçeri, Reyhanlı saldırısının Suriye kaynaklı olduğunu ifade etti. Bir gazetecinin 'Suriye'ye yönelik bir yaptırım uygulanmalı mı?' sorusu üzerine, “Kim ki canımızı acıtıyor, canının acıtılması şer'en caizdir. Ben daha uçak düşürüldüğü zaman o düşürülen mevziler bombalanmalı dedim. Hiç lamı cimi yok. Hükümet bu konuda problem değil, bu konuda esas olan devlettir. Devleti ebet müddet görürüz biz. Devletimiz ve milletimizi korumak için gerekli her türlü tedbiri almalı, iyi tespit eder iyi planlarsa Türkiye yeri geldiği zaman dişlerini göstermelidir.” diye konuştu.

Hiçbir gerekçenin Türkiye ile Suriye'nin savaşmasını makul gösteremeyeceğini dile getiren Yeniçeri,“Hiçbir gerekçe komşuyu komşuya düşman edecek, komşuyu düşmanına dost edecek strateji uygulamayı da gerektirmez. Ama vatan söz konusu olduğu zaman cephede kim varsa, vatanı savunma görevinin arkasında herkesin toplanması gerekir.” ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilisim