Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
 MHP Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Papa'nın 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Özdağ, "Papa, Türklere saldırarak, Almanların Yahudilere yaptığı soykırımı gizlemek istemektedir." dedi.
 
MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerini eleştirdi.
 
Türk milletinin her türlü saldırıya karşı cevabı olduğunu ifade eden Özdağ, şunları söyledi:
 
"Türk ve İslam düşmanı tutumunu kilise kariyerinin önemli bir parçası haline getirmiş olan Vatikan Devlet Başkanı Papa, Türk milletine olan kinini yine kusmuştur. Papanın 1915'te gerçekleşen Ermeni ayaklanması ve düşman Rus ordusu ile işbirliğine girmesine karşı devletimizin aldığı haklı meşru ve adil olan tehcir kararını soykırım olarak nitelendirmiştir.
 
Papa'nın Türk milletine saldırmasının altındaki bir nedende Almanların Yahudilere karşı gerçekleştirdiği soykırımı gizleme çabasıdır. Türk milleti kim tarafından olur ise olsun tarihine ve haysiyetine karşı yapılan her haysiyetsiz saldırıya karşı gereken cevabı verecektir."

Editör: TE Bilisim