Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından ülke genelinde başlatılan "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza'' kampanyası devam ediyor. Karaman Öğretmenevi'nde basın mensuplarıyla biraraya gelen Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, "Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğü, takdir ettiğimiz ve desteklediğimiz bir uygulamadır ancak sadece derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlüktür. Öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir." dedi.
Özdemir saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğuyla ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen yönetmeliğin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan Kılık Kıyafet Yönetmeliği, 1982 model darbe dönemi kalıntısıdır ve değiştirilmelidir. Bu çağdışı uygulamadan vazgeçilmelidir.” şeklinde konuştu. Özdemir, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke konumunda olan Türkiye'nin, bu ayıbından da en kısa zamanda kurtulması gerektiğine dikkat çekerek, imza kampanyasına destek olan herkese teşekkür etti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Özdemir, kampanyaya internetten katılmak isteyenler için "www.ozgurlukicin10milyonimza.com" adıyla bir site açtıklarını belirterek, "Karamanlılardan isteğimiz, desteklemek için imza formlarını sendika sitelerimizden ya da söz kampanyanın sitesinden indirerek etrafındaki insanlara da imzalatıp Karaman şubemize elden yahut 338-212 88 99 numaralı faksına göndermeleridir." dedi.

Editör: TE Bilisim