MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Çanakkale Özel Gökkuşağı Koleji öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarla kitap aldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından hayata geçirilen "Kitap Kumbaram" projesine katılan okul, her öğrencisine kumbara verdi. Öğrenciler de iki hafta boyunca harçlıklarından arttırdıkları paraları bu kumbaralarda biriktirdi. Süre sonunda okulda açılan minik kitap fuarından, birikimleriyle istedikleri kitapları aldılar.

Proje hakkında bilgi veren okulun Türkçe öğretmeni Nuri Eren, bir insanın anlayışının kelime haznesinin genişliğiyle doğru orantılı olduğunu, bu haznenin genişlemesinin de kitap okumaktan geçtiğini söyledi. Eren, "SBS’de çıkan Türkçe sorularının yüzde 80’inin anlam bilgisi hakkında olduğunu biliyoruz. Biz de okulumuzda her gün kitap okuma saati koyarak, seçilen kitaplardan aylık sınavlar yaparak öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarının gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Öğrencilerimiz, proje kapsamında kendi birikimleriyle kitap alarak yarıyıl tatilinde okuyacaklarını temin etmiş oldu.” dedi. Özel Gökkuşağı Koleji Müdürü Mustafa Duyar ise kitap okumanın önemini, BnWood adlı öğretmenin anılarından örnek vererek şöyle anlattı: “Bir ortaokulda bazı öğrenciler başarısızdı. Hocaları ve arkadaşlarıyla ilişki kurmada zorluk çekiyorlardı. Hepsinin okuması da zayıftı. Öğretmen, onlara kitap okuma programı yaptı. Okulda ‘aptal’ olarak etiketlenen ve kendilerini aptal olarak gören bu öğrenciler, okumanın ve okul başarısının zevkine vardı. Kitap okudukça, onlarda çarpıcı değişiklikler meydana geldi. Bütün derslerinde başarıları oldular. Aileleri, arkadaşları ve öğretmenleriyle uyumları arttı, özgüvenleri artarak hayatla barıştılar, yüzlerine tebessüm geldi.”

Editör: TE Bilisim