İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Kırşehir Özel Kılıçaslan Koleji, 'Okul Eşittir Hayat' sloganı ile yola çıkarak, hayat bilgisi derslerini sınıfta değil, olması gereken yerde, hayatın içinde işliyor. İlkokulu öğrencileri, bu yıl farklı bir yöntemle eğitime devam ederek, öğretmenleri rehberliğinde Kırşehir’i bir baştan bir başa dolaşıyor.

Kırşehir Özel Kılıçaslan İlkokulu öğrencileri; sağlık, ilk yardım, beslenme gibi konularda bir doktor ya da beslenme uzmanı yanında öğreniyor dersi. Konu eğer trafik kuralları, güvenli yaşam ise onları trafik polisi ya da toplum destekli polislerle birlikte görmek mümkün. Hak ve hürriyetlerle ilgili konuları adalet sarayında, ileride olmak istedikleri rollerini tiyatro salonunda, canlılarla ilgili konuları Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nde, iletişim dersi bir gazete bürosunda işleniyor. Böylece çocuklar akıllarına takılan sorulara ilk elden cevap alarak bilinçleniyor.

Projeleri hakkında bilgi veren sınıf öğretmeni Adem Mahir, eğitim ve öğretimin gerçek hayattan soyutlanamayacağını, ancak hayatla bütünleştirildiği taktirde taşların yerine oturacağını söyledi. Ülke geleceğinin de bu sağlam temelli eğitim üzerine oturtulabileceğini söyleyen Mahir, hem öğrencilerden hem de velilerden çok güzel dönüşler aldıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim