Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Kimse Yok Mu Derneği, Mersin'de menfur saldırıda hayatını kaybeden Özgecan Aslan adına Afrika'nın en fakir ülkelerinden Çad'da su kuyusu açtı.

Başkent N'djamena’nın 60 kilometre güneyindeki Mandelia kasabasında açılan su kuyusu ile ilgili sertifika Kimse Yok Mu Temiz Su Projeleri Koordinatörü Vasfi Başak tarafından Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan ve babası Mehmet Aslan'a teslim edildi.

'BİZ YANDIK; ONLAR KAVRULMASIN'

Songül Aslan, "Hiçbir can yanmasın, hiçbir evlat ölmesin. Bizim canımız yandı, bizler kavrulduk o halde kızımın anısına açılan su kuyusundan istifade edip eğitimine devam edecek olan binlerce kızımız yaşasın ve kavrulmasınlar." dedi.

Mehmet Aslan ise "Bizim bu zor zamanımızda yanımızda olan herkese, tüm büyüklerime, Kimse Yok Mu’ya, gönüllü dostlarına ve özellikle kızımın adına yapılan kuyuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Allah anlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Vasfi Başak ise yaptığı açıklamada "Bu su kuyusu 'Genç’iz Akademi' gönüllüsü üniversite öğrencisi kızların sponsorluğuyla açıldı. Bu davranış zihinlerde, gönüllerde iz bırakacak. Buranın oluşturulmasında emeği geçen çok sayıda insan var. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tarz projelerle karşımıza çıkarlar. Bizler de bu tür projelerle gençlerimizi zinde tutar; onlara örnek oluruz." dedi.

SU BİRİKİNTİLERİNDEN İÇİYORLARDI

Kimse Yok Mu Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Özgecan kuyusu açılmadan önce kasaba halkı su ihtiyacını yağmur sonrası oluşan su birikintilerinden ya da kasabaya 4-5 kilometre uzaktaki nehirden karşılıyorlardı.

Suyu getirme işini ise ailenin en küçükleri çocuklar yapıyordu. Yolu olmayan kırsal bölgelerden geçen kız ve erkek çocuklar yılan, akrep gibi zehirli sürüngenlerin sokması ve sırtlanların saldırısı sonucu hayatını kaybediyordu.

Artık, Mandelia'ya komşu kasabalarda yaşayanlar da katırlarla gelerek Özgecan kuyusundan su taşıyor.

Editör: TE Bilisim