Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Hatay’da 3 gündür vatandaşlar tarafından sürdürülen 'demokrasi nöbeti' nedeniyle Hatay Adliyesi önünde toplanan grup, adliyenin merdivenlerini kapattıkları gerekçesi ile sivil polislerin engellemesi ile karşılaştı. Dev Türk bayrağı açarak yaşananları protesto eden vatandaşlar, sivil polislerin uyarısı üzerine adliye merdivenlerinden çekildi. Adliye önüne yönelen grup, bu kez de trafiği kapattıkları gerekçesi ile uyarıldı. Sivil polisler, Çevik Kuvvet ekiplerini grubu kontrol altında tutmaları için uyardı. Grup ile adliye merdivenleri arasına yerleşen polislere vatandaşlar, 'Kalbimiz sizinle, polislere selam' sloganı attı.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da özgür medyaya yönelik gerçekleştirilen operasyonu protesto eden vatandaşlar, demokrasi nöbeti için sabah saatlerinde Hatay Adliyesi önüne geldi. Merhum Adnan Menderes, Muhsin Yazıcıoğlu, Turgut Özal’ın posterlerini taşıyan ve dev Türk bayrağı açan vatandaşlar, eylemde bol bol dua etti. Dev Türk bayrağının yanı sıra futbol takımlarının bayraklarını taşıyan vatandaşlar dua ettiği sırada sivil polisler yanlarına geldi.

Sivil polisler, gruba adliye merdivenlerini kapattıkları ve buradan çekilmeleri uyarısı yaptı. Uyarıyı dikkate alarak adliye dışına yönelen gruba bu kez de 'yoldan çekilin' uyarısı yapıldı. Sivil polisler, Çevik Kuvvet ekiplerinden destek isteyerek grup ile adliye arasına polislerden bariyer kurdu.

'Özgür basın susturulamaz', 'Herkes sussa Zaman susmaz', 'Selam sana Ekrem Abi' sloganları atan grup ayrıca gözaltında bulunanların isimlerini teker teker okudu. Gözaltına bulunan gazeteciler yanı sıra güvenlik güçlerine de dua eden vatandaşlar, 'Kalbimiz sizinle, polislere selam', 'Polis Teşkilatını Allah korusun' sloganları attı. Cuma namazı öncesinde toplu halde dua eden vatandaşlar daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim