Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Özgür medyaya yapılan polis baskını ve gazetecilerin gözaltına alınmasına dünyanın ve Türkiye’nin dört bir tarafından tepkiler sürüyor. Yapılan operasyonla gazetecilerin göz altına alınması Batman’da bir araya gelen yüzlerce kişi tarafından Atatürk Parkı önünde protesto edildi.

Atatürk Parkının önünde bir araya gelenlere çevredeki vatandaşlar da destek vererek göz altına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın serbest bırakılması için hukukun adaletli işlemesi çağrısında bulundu. Tepkilerini
dile getirenler; “Özgür medya susturulamaz” sloganları ve aynı ifadenin yer aldığı dövizlerle gazeteciler için özgürlük istedi.
Burada yapılan açıklamada, baskı ve göz altılarla özgür medyayı susturamayacakları söylediler. Bu arada toplanan gruptan bazılarının Kur-an-ı Kerim ve cevşin dua kitabını okuması dikkat çekti.

'HIRSIZLIK VE YOLSUZLUĞUN ÖRTÜLMESİ VE KONUŞULMAMASI İÇİN'

14 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği operasyonla Türkiye’nin en çok satan gazetesi Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ın göz altına alındığını hatırlatan vatandaşlar, “Düzenlenen operasyonda 31 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların çoğunluğu gazeteci ve dizi ekibidir. Gözaltına alınanların, hırsızlık ve yolsuzluğun örtülmesi ve konuşulmaması için icat edilen safsatayla ilgisi yoktur. Silahlı örgüt üyesi değil, kamuoyunun yakından tanıdığı gazetecilerdir.” ifadelerini kullandılar.

Yapılan baskıların gazetecileri susturamayacağını ifade eden eyleme katılanlar: “Yapılan operasyon Türkiye’de basın özgürlüğünü hedef almıştır. Başta Avrupa Birliği olmak üzere neredeyse tüm dünya gazetecilerin gözaltına alınmalarına tepki göstermiştir. Ülkemizde basın özgürlüğü son operasyonla ne yazık ki sert bir düşüş yaşamıştır. Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu, 1980'lerden bu yana Türkiye'nin özgürleşmesi, ileri demokrasi ulaşması, Avrupa Birliği ile entegrasyonu yurtta ve dünyada güçlü bir ses olmuştur. Bizler Zaman okurları olarak, özellikle hükümet marifetiyle gazetecilere ve basın kuruluşlarına yıldırma ve yasal tacizler son birkaç yıldır yaygın hale geldiğine tanıklık ediyoruz. Kanaatimizce Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu’nun tek suçu, büyük yolsuzluk vakaları ve otoriter eğilimlerin üzerine gitmektir.” diye konuştular.

Toplanan grup daha sonra dağıldı.

Editör: TE Bilisim