En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın şüphelilerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı 141. Filo Komutanı Pilot Yarbay Hakan Karakuş ve 15 Temmuz gecesi bombardımana katıldığı belirtilen 143. Filo Komutanı Pilot Yarbay Mustafa Azimetli, Ankara Batı Adalet Sarayında çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklandı.

Yarbay Hakan Karakuş, ifadesinde suçlamaları reddederek kayınpederi Akın Öztürk'ün gündüz evine geldiğini, kendisinin ise görev için evden ayrıldığını, gün boyu Öztürk'ü tekrar görmediğini ve kulede görev yaptığını söyledi. Darbe girişimine katıldığı iddialarını reddeden Karakuş'un evinden 69 adet 1 dolar çıktı. Karakuş bunları kabul etti ancak açıklayamadı.

Darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yargıtay üyeleri Mustafa Ateş, İlhan Kaya, Mustafa Akkuş, Ferudun Aydın ile 9 hakim ve savcı da Ankara Adalet Sarayı’nda çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimlikleri tarafından tutuklandı. Yargıtay Üyesi İlhan Kaya’nın, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Şemdinli davasında mahkeme başkanlığı yaptığı belirlendi.

Bu arada, soruşturma kapsamında gözaltına alınan çeşitli rütbelerdeki 269 asker daha tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından gözaltında bulunan 300 asker, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliklerine sevk edildi. Sulh ceza hakimlikleri, 300 şüpheliden 269'unun tutuklanmasına, 29 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 2 asker ise serbest bırakıldı.Cihan

Editör: TE Bilisim