Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Beyoğlu’nun özellikle turistik mekanlarında padişah, sultan ve şehzade kıyafetleri giyerek turistlerle fotoğraf çekilen ve bunun karşılığında para alan şahıslar zabıta tarafından yakalandı. Önceleri birkaç kişinin kullandığı kolay para yöntemini, son zamanlarda onlarca kişinin kullanması dikkat çekti.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi gibi, turistlerin sıkça uğradığı yerleri mekan tutan sahte padişah çetesine zabıta operasyon düzenledi. Padişah, sultan, şehzade ve Osmanlı’daki bazı makamların kullandığı kıyafetleri giyen birkaç kişi, turistlerle fotoğraf çektirerek onlardan para almaya başladı. Yöntemin tutması, bu yöntemle kolay para kazananların sayısını da artırdı. Havanın kararmasından sonra İstiklal Caddesi’ne akın eden bu kişilerin, bazı turistlerle önce fotoğraf çektirmeye ardından da bunun karşılığında para istemeye başlaması zabıtaya gelen ihbarları artırdı. İhbarlar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, çok sayıda kişiyi yakaladı. Müdürlüğe götürülen şahıslar hakkında Kabahatler Kanunu’na muhalefetten para cezası kesildi.

Editör: TE Bilisim