İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, hedeflerinin CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne Yunanistan, Bulgaristan ve başka ülkelerden hasta çekmek olduğunu söyledi. Hastanenin diyaliz merkezi ve yeni doğan ünitesinin açılışında konuşan Pakdemirli, özellikli ünitelerin sayısını artırmak istediklerini söyledi.

Amaçlarının Manisa’ya hizmet etmek olduğunu, hastanın İzmir’e veya diğer çevre illere gitmesi yerine çevre illerden hastaları çekmek istediklerini belirten Rektör Pakdemirli, “Hastanemizin, bölgenin güçlü bir ünitesi haline gelmesini istiyoruz. Amacımız hem Manisa merkez ve ilçelerindeki hem de gerekirse civar illerden ve özellikle ilçelerden hastaları çekebilmek. Sonraki hedefimiz de gerekirse komşu ülkelerden hasta çekmektir.” dedi. Daha önce hastanede yeni birçok ünite açtıklarını aktaran Pakdemirli, “Şimdi diyaliz merkezimizle yeni doğan yoğun bakım ünitemizi açtık. Arkasından aile planlaması merkezi inşallah yakın bir zamanda açılacak. Bu tip özellikli ünitelerin sayısını arttırarak hizmet kalitesini yükseltmek, verimliliği arttırmak ve hasta potansiyelini yükseltmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kalp damar kardiyoloji binasının temelinin de Hafsa Sultan Hastanesi binasının yan tarafına atıldığını belirten Prof. Dr. Pakdemirli, “İhalesine çıkıldı, bir sene içinde bitirilecek. Bu binamızın aslında Kalkınma Bakanlığı’ndan bütçesi yokçu. Manisa milletvekillerimizin gayretiyle bütçeye koyuldu. Desteklerinden dolayı vekillerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış törenine AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin ve hastane yetkilileri de katıldı.

Editör: TE Bilisim