İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
"İslam milletleri arasında, gaflet uykusundan uyanan ve benliğini kazanan tek ülke Türkiye'dir. Yalnız Türkiye, fikir hürriyetine sahip çıkmıştır. Yalnız Türkiye, hayalden gerçeğe inebilmiştir. Bu geçiş, manevi alanda çetin bir mücadele vermekle mümkün olmuştur.
Bizim aslımız, rengi uçmuş bir kıvılcım iken, O'nun(Atatürk' ün) bakışı ile cihanı kaplayan ve aydınlatan bir güneş haline geldik.
Ben yapacaklarımı yaptım, artık benim için değil, Mustafa Kemal için dua edin"

MUHAMMED İKBAL, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında, büyük zaferden önceki kurban bayramında, Lahor şehrindeki Padişahi camisinde, Türk ordusunun başarısı için, şöyle dua etmiştir:

"Dua edelim kardeşlerim, Allah ehli İslamı, ehli salibe (haç ehli) karşı asırlarca müdafaa eden Türk askerini muzaffer kılsın ve onların başkumandanı Mustafa Kemal Paşa'ya zafer nasip etsin. İslamın güneşi kararmasın. Yeniden doğarak arzımızın üstünde yükselsin."

MUHAMMED İKBAL(1877-1938 Pakistanın son 700 yılda yetiştirdiği en büyük İslam alimi, şair, düşünür)

Yani arkadaşlar! İslam dünyası, İslamiyet tarihi boyunca kendilerine en büyük hizmeti yapmış olan Atatürk'ü öyle takdir edip dua ettilerki:
Düşmanların Müslümanlara tekrar Atatürk düşmanlığı aşılayabilmesi için 80 yıl çalışması gerekti. Şimdi bu çalışmalarının semeresini görüyorlar..

KENAN ÖZEK

Editör: TE Bilisim