Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ ile ekmeğin değerlendirilmesi hususunda toplum bilincini yükseltmeye gayret edeceklerini söyledi.

TMO Erzurum Şube Müdürü Temir, ekmek israfına karşı ülke genelinde başlattıkları kampanya için kamu kuruluşları ile yerel yönetimlerden destek almak amacıyla Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ı ziyaret etti. Dünyada açlıkla mücadelenin sürdüğü bir süreçte, ekmek israfının hem Türkiye hem diğer dünya ülkelerinde arttığını dile getiren Şube Müdürü Temir, "Üretilen ekmeğin büyük kısmı ne yazık ki gıda olarak tüketilmiyor. Bu ekmekler ya çöpe atılıyor ya da hayvan yemi olarak kullanılıyor. Yüz milyonlarca insanın aç uyuduğu ve açlık nedeniyle hayatını kaybettiği bir dünyada ekmeğin çöpe atılması yürek yaralayan bir olgudur." dedi.

Ekmekteki israfı rakamlarla ortaya koyan Temir, "Ülkemizde günlük 95 milyon adet ekmek tüketilirken, 6 milyon adet ekmek ise israf ediliyor. Bu hesaba göre, Türkiye genelinde yılda 2,1 milyar adet ekmek israf ediliyor. İsrafın ekonomik bedeli ise 1,5 milyar lirayı buluyor.” diye konuştu.

"İSRAFIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

TMO Erzurum Şube Müdürü Necati Temir’in ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise israfın sadece ekmek ile sınırlı kalmaması gerektiğini, israfın her türlüsüne duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi.

Belediye Başkan Bulutlar, "Dinimizde abes, lüzumsuz şeyleri yapmak, caiz değildir. Mesela boş ve lüzumsuz yere bir şeyler karalamak, israf ve abestir. Semavi dinlerin hepsinde Allahü Teâlâ kötü bir huy olan israfı yasak etmiştir. Dinimizde, israfın kötülüğünü göstermek için Allahü Teâlâ buyuruyor ki (Yiyin, için, fakat israf etmeyin! Allahü Teâlâ israf edenleri elbette sevmez.) İnanıyorsak işte bu ışıkla yola çıkarak sadece ekmek israfı ile değil, israfın her türlüsüne karşı olmalıyız. Ekmek israfına karşı başlatılan böylesi anlamlı bir kampanyayı belediye olarak sonuna kadar destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim