Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Sakarya’da evde beslenen bir papağanın kanadındaki kanserli tümör ameliyatla alındı. Uzun yıllardır veteriner hekimlik yapan Mustafa Yıldız, kanatlılarda da tümör vakalarının görülmesine şaşırdığını belirterek, "Sağlıksız çevre şartları ve kötü beslenme kanatlıları da olumsuz yönde etkilemeye başladı." dedi.

Yıldız, ‘Miskin’ isimli 5 yaşındaki papağanın kanadının altındaki bir kitle şikayetiyle kliniğe getirildiğini, yapılan muayene sonucunda kitlenin kanserli bir tümör olduğunu belirlediklerini söyledi. Tümör sebebiyle papağanın uçamadığını belirten Yıldız, "Sahiplerinin ifadesine göre tümör giderek büyüyormuş. Halk arasında ‘cennet papağanı’ diye bilinen bu papağan türü küçük oluyor. Buna rağmen papağandaki tümör çok büyüktü. Çok da riskli bir yerdeydi. Bu sebeple genel anastezi yapmadık. Kalbinin durma tehlikesi vardı. Lokal anestezi ile tümörü başarılı bir operasyonla aldık. Durumu iyi. 10 gün sonra sağlığına tamamen kavuşarak uçabilecek." bilgisini verdi.

"KANATLILARDA DA TÜMÖR GÖRÜLMESİ BİZİ ŞAŞIRTTI"

Evcil hayvanların beslenilmesine dikkat edilmediğini, sağlıksız gıdalarla beslenildiği taktirde tıpkı insan gibi olumsuz etkilenebileceğini vurgulayan Yıldız, "Tümör vakalarının kanatlılara kadar uzanması doğrusu bir veteriner hekim olarak bizi şaşırttı. Olumsuz çevre koşulları , kötü beslenme artık kanatlıları da etkilemeye başladı. Tehlike giderek büyüyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim