Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Ankara’da Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğrenim Kız Yurdu inşaatına çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle yurdun çatısına çıkarak eylem yaptı. İşçiler, “Diyanet paramızı vermiyor.” diye slogan attı.

Ulus semti Kazım Karabekir Caddesi üzerinde inşa edilen Türkiye Diyanet Vakfı'nın kız yurdunda çalışan işçiler paralarının verilmediğini belirterek çatıya çıktı. İşçilerden Davut Arucun yaptığı açıklamada, "Ana firma bizim paralarımızı vermiyor. Bizim firmamız ‘işinizi bitirin paranızı alın' dediler. Bizi oyaladılar işi bitirdik, paramızı vermiyorlar. Buraya gelmesini istemezdik, herkesin çoluğu çocuğu var. İlla ki kötü olaylar mı olsun, onu mu istiyorlar." dedi.

Taşeron firmada çalıştıklarını vurgulayan Arucun, “Burada sabaha kadar açlık grevine kadar gideceğiz. Bize 'İşinizi bitirin paranız bizde' şeklinde söylediler. İşi bitirdik 'ben tükürdüğümü yalıyorum vermiyorum' diyor. Böyle saçmalık olabilir mi?" diye tepki gösterdi.

Mehmet Y. adlı bir başka işçi ise "Biz muhatap bulamadık, ne yapalım yani. Kıralım camları mı dökelim? Bize de yazık. Bir aydır, devamlı paramızı istiyoruz. Yarın, yarın, yarın bitmiyor.” diye konuştu.

İşçilerden Arif Karasu da “Bize söz veren insanlar son dakika da ofsayttan bize gol atıyorlar.” diye konuştu. Karasu şöyle devam etti: “Lütfen yetkililer duysun, mağduriyetimizi gidersin. Şuanda 30 kişinin üzerinde mağdur var. Bu mesaj yetkili kimse ona. Diyanet mi ilgilenir, başbakanımız mı ilgilenir, artık kim ilgilenirse. Üstteki adamlar oturuyor. Alt tabakadaki insanlar -20 derecede çalıştı. Bu binayı halk yaptı. Adamlar burada oturdu, orası olmadı, burası olmadı." dedi. Karasu, mevcut parasını göstererek, “Ben bu parayla mı gideceğim evime, başka param varsa Allah belamı versin. Benim 23 bin lira, toplamda 130 bin alacağımız var. En son 8 Ocak'ta aldık.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Eylemci işçiler, Türkiye Diyanet Vakfı’na ait kız yurdunun çatısında ateş yakarak eylemlerini sürdürüyor.

DİYANET VAKFI: İŞÇİLERİN MAĞDURİYETİ TAŞERON FİRMADAN KAYNAKLANIYOR

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yurt inşaatında çalışan işçilerin ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle yaptığı eylemle ilgili açıklama yaptı.

TDV’nin açıklaması şöyle: “Ankara Altındağ'da yapımı devam eden Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nun dış cephe kaplaması, Türkiye Diyanet Vakfı iştiraki olan KOMAŞ. A.Ş. tarafından ORCA Alüminyum A.Ş.’ye Nisan 2014 tarihinde verilmiş ve işin teslim edilmesi gereken tarih ise Ekim 2014 olarak belirlenmiştir.
Bu süreç içerisinde ORCA Alüminyum A.Ş'ye 1 milyon 100 bin TL artı KDV ödenmiş ancak şirket işi zamanında teslim edemediği için işi bitirmek üzere ayrıca 380 bin TL avans verilmiştir. İşin teslim tarihinin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen ORCA A.Ş. tarafından iş tamamlanamamış ve işin kabulü yapılamadığından kesin hesap görülememiştir. Basında çıkan haberlerde bahsi geçen işçilerin mağduriyeti yüklenici firma ORCA A.Ş’den kaynaklanmıştır. İşçilere ödeme yapılmamasıyla ilgili Türkiye Diyanet Vakfı ve KOMAŞ A.Ş.’nin hiçbir ilgisi yoktur. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.

Editör: TE Bilisim