Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Kağıthane’de yapımına devam edilen okul inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Ellerinde yanıcı maddelerle inşaat çatısına çıkan işçiler polisin bir saatlik ikna çabası sonucu eylemi sonlandırdı.

Yahya Kemal Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde yapımına devam edilen Zişan Alkoç Ortaokulu inşaatında çalışan işçiler saat 21.00 sıralarında eylem yaptı. İnşaat firmasının paralarını ödemediğini iddia eden 7 işçi, bidonlara doldurdukları yanıcı maddeyle birlikte inşaatın çatısına çıktı. Müteahhit firma yetkililerinin olay yerine gelmesini isteyen işçiler, bazı inşaat malzemelerini de aşağı attı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye olay yerinde tedbir alırken polisler de işçilerin yanına çıktı. Polisin yaklaşık bir saatlik ikna çabaları sonuç verdi. Çatıdaki 7 işçi eylemi sonlandırarak aşağı indi. Polis, işçilerin ifadelerini aldı. İşçilerin gece gündüz çalıştığını aktaran mahalle sakinleri, parasını alamayan işçilerin eylem yaptığını aktardı. Eylemin bitmesinin ardından polis ve itfaiye ekipleri de olay yerinden ayrıldı.

İşçilerin çatından inşaat malzemelerini atması bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde, işçilerin bağırarak çatıdan malzemeleri attığı görülüyor. İşçilerden bazıları çatıda beklerken aşağı inen bezi işçilerin bir süre tartıştığı inşaat firması yetkilisini de yanlarına alarak yeniden çatıya çıkmaları da görüntüye yansıyor.

Editör: TE Bilisim