Pendik açıklarında kuru yük gemisinde yangın çıktı. Yaklaşık 2 saat süren yangın kontrol altına alındı. Yanan gemideki 15 personel tahliye edildi.

İstanbul Pendik açıklarında Togo bandıralı "Mark" adlı kuru yük gemisinde saat 06.30 sıralarında yangın çıktı. Yangın "yaşam mahalli" denilen kamaraların olduğu alanda başladı. Geminin şap yüklü olduğu belirtildi.

AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?

Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait botlar da yangına müdahale etti.

MÜRETTEBATIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Olay yeri gelen kıyı emniyeti botlarıyla gemideki personel kurtarıldı. Hastaneye sevk edilen 15 mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Kurtarmanın ardından ekipler yangına müdahalede bulundu. Yanan gemiye her yönden söndürmeye çalışan ekipler 2 saatlik çalışma sonucu alevleri kontrol altına alabildi.

 

Beyrut'tan gelerek 2  Ocak'ta Pendik açıklarına demirleyen ve sahibi Türk olan kuru yük gemisindeki mürettebatın da yabancı uyruklu olduğu bildirildi. 

Öte yandan yetkililer, şu ana kadar yangın nedeniyle çevreye zarar verecek herhangi bir durumun gözlenmediğini bildirdi. 

Editör: TE Bilisim