İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Peygamber efendimizin doğum gününü neden kutlarız. Bu dini bir ritülemidir kesinlikle hayır. Bu kutlamaya rağmen peygamberimizin değerine değer mi katarız. Yine kesinlikle hayır. Öyleyse maksat nedir. Çünkü yeni nesillere ve yaşayan nesillere bu vesile ile bir peygamber varlığını ve fikrini aynı zamanda sevgisini ya aşılamış ya da var olanları pekiştirmiş oluruz. 

Hicri yılbaşını hem de hicret olayını işleyerek neden kutlarız. Bu miladi yılbaşı kutlamalarına bir alternatif midir. Kesinlikle hayır. Dini bir vecibe midir. Değil. Yeni nesillere ve yaşayan nesillere bir dava için malından mülkünden eşinden dostundan sevdiklerinden ayrılmak gerektiğini kararlı ve tam inançla hedefe varılacağını göstermek fikrini aşılamak varsa pekiştirmek için. 

İstanbulun fethini neden kutlarız. Bizans’ı korkutmak veya Osmanlı imparatorluğuna güç katmak için mi veya egomuzu tatmin etmek kibirlenmek veya gururlanmak için mi. Hayır. Yeni nesillere ve yaşayan nesillere millet olarak tarihteki çalışkanlığımızı gelişmişliğimizi birlik beraberlik içinde büyük ufuklara doğru nasıl yol aldığımızı göstermek bu fikre sahip olanların ise düşüncelerini pekiştirmek için. 

Peki Çanakkale ve büyük taarruz gibi savaşları neden kutlarız. Ne katar bu kutlama bizim milletimize veya devletimize. Sevap mı kazanırız. Bu günkü düşmanlar o günü hatırlayıp bizden mi korkar. Hayır. Yeni nesiller ve yaşayan nesiller devlet zaafa düştüğü zaman başımıza neler geldiğini bu zaafiyetin nelere mal olduğunu ve bu girdaptan nasıl çıktığımız fikrini beyinlerinde her daim canlı tutsunlar diye. 

Özetle dini ve milli kutlamaların kendi özelliğine has sebepleri vardır. İnsanlara tarihte yaşanmış bu gerçekler her yıl  anlatılarak hem tarihten ders almaları sağlanır, hem tarihi referanslarla gelecek için kendilerine yol çizmeleri sağlanır.  

Şimdi diriliş Ertuğrul dizisini seyredip orda Osmanlı’nın kuruluşunda görev almış Alpler gibi kahramanlık havalarına girip aslında acaba bunlar Selçuklu devletini mi yıkıyorlar diye hiç düşünmeyip Osmanlı torunu olup bir imparatorluk kuruyoruz heyecanı yaşayanlar neden dağıtılmış Sevr antlaşması ile parçalanmış Osmanlı devletinden yeni bir devlet kuruyoruz heyecanına kapılmazlar. 

Bıktık sizin bu salak tavırlarınızdan. Osmanlıyı Türkiye Cumhuriyetini kuranlar mı yıktı. Azıcık adam gibi tarih okuyun. Bu devlet daha yüz yaşına gelmedi öyleyse neden itfaiye, jandarma, ziraat bankası bu devletten daha uzun ömürlü. Türkiye Cumhuriyeti devletini kuranlar Osmanlı İmparatorluğunu ortadan kaldıranlar ise neden Osmanlı devletinin borçlarını ödediler. 

O içi boş kafalarınıza sokun. Mustafa Kemal Atatürk ve o ekip aşağıda soldaki fotoğrafta gördüğünüz gibi Osmanlı’nın okullarında okumuş Osmanlı’nın ordusunda iyi derecede yetişmiş bürokrat ve subayları olan Osmanlı evlatlarıdır. Bakmışlar ki devletleri elden gidiyor düşmana yarenlik edip hayatlarını yaşamak yerine kelleyi koltuğa alıp cephelerde sağdaki fotoğrafta gördüğünüz Osmanlı’dan kalan fakir halkla Türk milleti esasını merkeze alarak bu devleti kurmuşlar. 

Efendim koca pehlivan Yunan gibi çocuğu yenmiş buna zafer mi denirmiş. Hadi ordan meczup. Yunan sadece Yunan mı, aha mavi vatanda efelenen Yunan. Yunan sadece Yunan ise niye yedi düvel mavalı okuyorsun. Yok kurtuluş savaşında ciddi savaş olmamış. Allah’tan korkmuyorsunuz kuldan utanın. 21. yüzyılda iki tane MİT tırını Suriye’ye geçireme içindeki hainler ispiyonla ortaya çıkarsın o fakir halkla yokluk içinde memleketin her tarafı düşman çizmesi altında iken düşman temizleyenleri küçümse. 

Özetle içinde millet ve devlet mefhumu bulunmayan güruh. Yeter gölge etmeyin. Siz ne Mete Han’ı ne Alparslan’ı ne Fatih’i ne Yavuz’u ne Mustafa Kemal’i asla anlamazsınız. Siz aslında ne Kuran’ı ne de Hz peygamberimizi de hiç anlamadınız. Yalan ve iftiradan başka bir marifetiniz şahsi çıkarlarınızdan başka hiçbir kriteriniz yok. Sizde utanma duygusu da yok. Kabul edip yine bildiğinizi okuyacağınızı da biliyoruz. Onun için yeter sabrımızı taşırmayın. 

Her şeye rağmen bu millet dini ve milli günlerini yad edecektir. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah bu millete bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın.   

Osman Destebaşı

Editör: TE Bilisim