Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Adana'da gösteri uçuşu sırasında kullandığı uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden pilot gazeteci Murat Öztürk, kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı. Çok sayıda gazeteci ve aile yakının katıldığı törende taziyeleri Öztürk'ün eşi ve kızı kabul etti.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, askeri yetkililer, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, gazeteci Yılmaz Özdil, Metin Uca gibi isimler de katıldı.

Merhum pilot Öztürk'ün cenazesinin başında bekleyen eşi Nilgün, kızı Pelin Öztürk taziyeleri gözyaşları arasında kabul etti. Aile yakınlarına sarılarak destek alan Pelin ve Nilgün Öztürk, tabut başına gelerek de dua etti. Basın mensuplarının ısrarlı sorularına kısa cevaplar veren Nilgün Öztürk, "Sevdiği işi yapıyordu" diyerek eşinin mesleğine olan sevgisini dile getirdi.

Uğur Cebeci de aileye taziye dileklerini sundu. Basın mensuplarına açıklamalar yapan Cebeci, havacılık ideali olan insanlar için "Bazen bunun gibi talihsizlikler olabiliyor. O hem gazetecilik hem de pilotluk yaparak iyi işlere imza attı" dedi.

Taziye için gelenler arasında Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal da vardı. Murat Öztürk ile çalışmaktan ve onun çektiği hava fotoğraflarından yararlanmaktan duyduğu memnuniyeti anlatan Birdal, onun açtığı yolda gençlerin yetişmesini dilediğini ifade etti. Birdal, "Biz havalimanlarında bir şey yapacağımız zaman gökyüzü fotoğraflarına çok ihtiyacımız oluyordu. Murat Bey'den rica ettiğimizde bizi kırmaz tereddüt etmeden fotoğrafları çekerdi. Biz de kullanırdık onları. Bu açıdan da bizim için büyük kayıp oldu. İnsan olarak da bizim için büyük kayıp oldu." dedi.

Öztürk'ün cenazesi Eyüp Sultan Mezarlığı'nda defnedildi.

Editör: TE Bilisim