Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Ses sanatçısı Pınar Aydınlar, aracına çarpı işareti konduğu gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Aydınlar ve beraberinde adliyeye gelen grup, olayın Alevilere yönelik olduğunu iddia etti.

Pınar Aydınlar, İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek aracına çarpı işareti konduğu iddiasıyla savcılığa başvurdu. Aydınlar ve kendisine destek vermek için gelen bir grup, adliye önünde eylem yaptı. Yapılan açıklamada, 3 Mart günü Aydınlar’ın aracına kırmızı boya ile çarpı işareti konduğu ileri sürüldü.Bazı kişilerin de Aydınlar’ı evine kadar takip ettiği belirtildi.

Olayın Alevilere yönelik bir eylem olduğu iddiasında bulunan Pınar Aydınlar, “Dün evlerimiz bugün arabalarımız işaretleniyor. Bizlere diyolar ki ‘ayağını denk alın, biz sizlerin kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz.’ Bizler kim olduğumuzu her alanda zaten onurlu bir şekilde ve yolunda yürüdüğümüz değerlere inanarak dile getiriyoruz. Bizler devrimcileriz. Mensubu olduğumuz Alevi kimliğinden de onur duyuyorum.” dedi.

Eylemde konuşan Temel Demirel ilginç ifadeler kullandı. Demirel, “Burada bizi kayıt altına alan emniyeti uyarıyorum. Pınar’ın, Pınarların saçının zerresine zeval verirseniz sizi tanrınız bile kurtaramaz. Bizi teslim alamazsınız korkutamazsınız. Nafileye başvurup kendi kaçınılmaz geleceğinizi daha fazla yaklaştırmayın. Biz Pınar ile gurur duyuyoruz. Siz onursuzlar Pınar’ın aracına çarpı koymaktan onur duyuyor musunuz? Karşımıza çıkın.” şeklinde konuştu.

Eylemin ardından Aydınlar avukatlarıyla birlikte savcılığa dilekçe verdi. Dilekçede faillerin bulunarak haklarında kamu davası açılması istendi.

Gültepe ve Sarıyer’de de geçtiğimiz sene Alevi evlerinin işaretlendiği iddiaları ortaya atılmıştı. Yapılan incelemeler sonucu işaretleri koyanların da Alevi olduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim