Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
 PYD’ye koruma sağlayan İngiltere Büyükelçisi Moore da ABD’li Büyükelçi Bass gibi  “PYD’yi terör örgütü olarak görmüyoruz. PYD ve YPG, Türkiye’nin de hedefinde olmayacak” dedi.
Kandil’den kaçtılar

ABD ve İngiltere’nin bu planla PYD saflarına katılan PKK’lı teröristleri korumayı amaçladığı belirtiliyor. HDP’li Demirtaş da terörist ağabeyi Nurettin’in Suriye’de olduğunu söylemişti. 

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde bombaladığı kamplarda üst düzey PKK’lıların kalmadığı, teröristlerin Suriye’ye gittiği bildiriliyor. Uzmanlar, Türk savaş uçaklarının bombardıman altında tuttuğu bölgelerin boş olduğunu öne sürerek, “Teröristler Suriye’nin kuzeyindeler. PYD ve YPG adı altında bölgede bulunuyorlar. Kandil’de dağ taş bombalanıyor ancak oralarda kimse kalmadı. PKK’ya operasyon yapılacaksa Suriye’nin kuzeyinin vurulması gerekir” diyorlar.

 Bunun  herkes tarafından bilindiğini belirten uzmanlar, ABD ve İngiltere’nin PYD ile YPG’yi koruma altına aldıklarını söyleyerek, terör örgütüne yönelik buralara operasyon yaptırtmadığını dile getiriyor. 

PYD ile müttefikler

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da Hürriyet’e verdiği mülakatta, “PKK İngiltere’de kanunen bir terörist örgüt. PYD’yi bu şekilde görmüyoruz. Elbette bugün PYD ve YPG’nin IŞİD’e karşı savaşmalarının faydalarını görmeseydik onların bu savaşta yaptığı bazı şeylere destek vermezdik. Suriyeli Kürtlerin ülkenin geleceği için üzerlerine düşen rolü oynamak zorunda. Suriyeli Kürtleri görmezden gelemezsiniz. PYD’nin baştan itibaren ÖSO ile ortak hareket etmesini tercih ederdik. Ama IŞİD’i bu kadar acil bir tehdit olarak görürken PYD IŞİD’e karşı savaşıyorsa şüphesiz biz de onların destekçisi oluruz. Bunu söylerken şunu da belirtmem gerek; biz PYD’ye maddi destek sağlamıyoruz. Ancak zaman zaman siyasi danışmalar çerçevesinde kendileriyle görüşüyoruz. Türkiye’nin de kendileriyle bazı temasları oldu zaten” ifadelerini kullandı. Moore, Türkiye’nin PYD ve YPG’nin kendisini hedef almadığı sürece onlara saldırılmayacağını net olarak ortaya koyduğunu belirterek, “Türkiye’nin şu anda PYD’ye saldırmak istediğini düşünmüyorum. PYD’nin Türkiye’ye saldırmasının da hiçbir manasını olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim