Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ay süren planlı takip sonucu düzenlenen operasyonda, 11 binden fazla kişiyi telefonla arayarak PKK tehdiyle dolandırmak isteyen 90 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, kendilerini kamu görevlisi, polis ve savcı olarak tanıtan ve aradıkları kişilerin kimlik bilgilerinin terör olaylarına karıştığını, soruşturma yapıldığını belirterek vatandaşlardan, verdikleri hesap numaralarına yüklü miktarda para göndermesini isteyen suç örgütü çökertildi. Örgütün ülke genelinde 11 bin 326 kişiyi telefon ile arayarak dolandırmaya çalıştıkları, son beş ay içerisinde ise 65 vatandaşın 824 bin 359 TL'sini aldıkları tespit edildi.

Osmaniye ve Şanlıurfa merkez ile Akçakale ilçesinde tespit edilen 45 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanan 30 şüpheli adli makamlara sevk edildi. 5 ay süren planlı operasyon kapsamında daha önce de 60 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 21’i tutuklanmıştı.

Olayla ilgili örgütün Şanlıurfa sorumlusu Halil Ç. (34) ve Osmaniye sorumlusu Ali A.’nın (38) da aralarında bulunduğu 30 şüpheli şahıs, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık" suçlarından adli mercilere sevk edildi.

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisinin, vatandaştan kontör, para talep etmeyeceğini, benzer olayların yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için bu tür kişilere itibar edilmeyerek 155 polis imdat telefonu aranarak bilgi verilmesini istedi.

Ceren, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda ülke genelinde artan ve vatandaşları arayarak kendilerini kamu görevlisi, savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendik. Osmaniye ve Şanlıurfa merkez ile Akçakale ilçesinde ikamet ettiğini belirlediğimiz bu şahısların birbirleri ile bağlantılı olarak hareket ettiğini belirledik. Yapılan planlı operasyonda Osmaniye’de 16, Şanlıurfa’ da 14 olmak üzere, daha önceki ara yakalamalarla birlikte 90 şahıs yakalandı. Suç örgütü üyelerinin ikametlerinde yapılan aramada; çok sayıda dolandırıcılık olayına ilişkin doküman cep telefonu, sim kartlar, banka dekontları, PTT makbuzları ile 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği ile 40 adet silahlara ait fişek ele geçirilmiştir." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim