Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında, bölücü terör örgütü PKK'ya ait mevziler Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. 3 terörist etkisiz hale getirilirken 1 Doçka uçaksavar mevzi de imha edildi. Suriye'nin kuzeyinde ise DAEŞ terör örgütüne ait hedefler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan Fırtına obüsü atışları ve koalisyon uçaklarınca yerle bir edildi.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle: "25 Haziran 2016 tarihinde alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 21.02- 21.31 saatleri arasında Şemdinli kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen iki hedef (BTÖ mensubu grubu ve silah mevzii) ateş altına alınmıştır. Hava harekâtı sonucunda ilk belirlemelere göre 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş ve bir Doçka uçaksavar mevzii imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

TSK, aynı gün, terör örgütü DAEŞ'e yönelik de bir hava harekatı yapıldığını bildirdi. Açıklamada, "25 Haziran 2016 tarihinde Suriye kuzeyinde Türkiye'ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen DAEŞ terör örgütüne ait silah mevzii, katyuşa ve havan silahlarından oluşan 5 hedef TSK tarafından yapılan Fırtına obüsü atışları ve Koalisyon uçakları tarafından yapılan 1 hava harekâtı sonucunda tamamıyla imha edilmiştir" denildi.Cihan

Editör: TE Bilisim