İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Fransa’da 3 PKK’lı kadının öldürülmesini protesto eden Ankara Kadın Platformu, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Kızılay Kuğulu Park’ta toplanan Ankara Kadın Platformu üyeleri, buradan Paris Caddesi’nde bulunan Fransa Büyükelçiliği'ne yürüdü. ‘Bu katliamı unutmayacağız, barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz’ dövizi taşıyan grup, ‘Fransa sorumlusunu aydınlat’, ‘Kadınlar barış istiyor’ sloganları attı. Paris’te öldürülen PKK kurucularından Sakine Cansız ve iki arkadaşının resimlerini taşıyan grubun önü elçilik girişinde çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Grubun daha ileriye gitmesine izin verilmedi.

Grup adına yapılan açıklamada, “Bu topraklara barışın gelmesi hep öncelikli gündemlerimizden oldu. Bugün 30 yıllık savaş ve çatışmaların sona erdirilmesi yönünde endişeli olsak da, küçücük bir umuda sahip olmanın sevincini yaşamamıza izin verilmedi. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in derin bir operasyonla katledildi.” denildi. Açıklamada, Fransa’nın bu olayın üstünü örtmeyip, bir an önce açıklığa kavuşturması gerektiği vurgulandı. Aksi halde bu utancın ortağı olacağı ifade edildi. Yapılan açıklamanın daha sonra Fransızca da okunduı.

Açıklamanın ardından grup temsilcileri elçilik binası önüne siyah çelenk bıraktı. Kısa bir süre daha burada slogan atan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim