Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Terör örgütü PKK, halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kanlı saldırılar düzenleyen ancak kırsalda umduğunu bulamadığı için geçen yıl temmuz ayından bu yana saldırılarını il ve ilçe merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK, şehirlerde de varlık gösteremedi.

Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine saldırılarıyla Çözüm Süreci'ni sabote eden terör örgütü, bölgede sözde "öz yönetim" adı altında eylemler gerçekleştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca karadan ve havadan yürütülen kapsamlı operasyonlarla PKK'ya ağır darbe vuruldu.

Tehdit altındaki yerleşim yerlerinde gerçekleştirilen müşterek operasyonlar sayesinde terör örgütünün bölge halkına yönelik kanlı saldırıları engellenirken, Nusaybin ve Şırnak'taki operasyonlarda sona yaklaşıldı.

Şırnak'ta yüzde 95'i, Nusaybin'de de yüzde 80'i tamamlanan operasyonların birkaç hafta içinde sona ermesi beklenirken, köşeye sıkışan teröristler arasında da çözülme başladı.

DÜN 25 PKK'LI TESLİM OLMUŞTU

Dün Fırat Mahallesinde kıstırılan 6'sı kadın 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

Editör: TE Bilisim