Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
 HDP'nin barajı aşması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın vatandaşlara baskı yaptığı ortaya çıkmıştı. PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan'ın, telsizle HDP'nin barajı geçmesi gerektiğine işaret eden açıklamalar yaptığı öğrenildi.
Karayılan'ın son dönemlerde sıklıkla yaptığı bu konuşmaların da dinlemelere takıldığı öğrenildi. Karayılan'ın da dinlendiğinin farkında olduğunu, bilerek ve isteyerek örgüt elemanlarına talimatlar yağdırdığı belirtildi.

Telsizlerin çektiği noktalardaki örgüt elemanlarına 7 Haziran'ın PKK için önemli bir tarih olduğunu, HDP'nin barajı geçemezse bölgedeki yaşanacak çatışmalara hazır olmaları talimatı verdiği ifade ediliyor. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Karayılan Irak sınırına yakın noktalardaki karakolların da talimat gelmesi durumunda hedef alınmasını istediği öğrenildi. Karayılan'ın bu talimatları bölgedeki Kürt vatandaşlara da iletiliyor. Korku salarak HDP oylarını yükseltme çabası içindeki örgütün, özellikle PKK militanlarını 7 Haziran sonrasına hazırlıyormuş görüntüsü vererek, devlete karşı psikolojik harekat yaptığına da dikkat çekiliyor.

Editör: TE Bilisim