AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Kuşadası Devlet Hastanesi'nde, Aydın arama kurtarma ekiplerince yapılan planlı tatbikatta atılan sis bombası, hastaları zor durumda bırakırken hasta yakınlarını isyan ettirdi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bugün düzenlenen tatbikatta ilk olarak hastalar sedyeyle pencereden indirildi. İkinci aşamada halatlarla pencereden tahliye yapıldı. Sis bombası atılması ve tatbikat içilen seçilen odanın yoğun bakım ünitesi yanı olması, yan odada da astım ve bronşit hastalarının yatması tepkiye sebep oldu. Bir kadın, annesinin bronşit olduğunu ifade ederken kapıyı kapatmak isteyen görevlilerle tartıştı. Bağırarak yardım isteyen hasta yakınının, Başhekim Opr. Dr. Gökhan Afacan tarafından sakinleştirilmeye çalışılsa da, “Bu nasıl sorumsuzluk? Annem astım hastası.” haykırışları koridorlarda yankılandı. 35 derece havada yapılan tatbikat sırasında ekiplerin ağır hareket ettiği gözlendi. Hastane bahçesindeki cankurtaranın çok uzağa parkedilmesi de başka bir sıkıntı oldu.

Tatbikattan sonra bir açıklama yapan görevli Muhsin Arıcan, “Aydın genelinde yılda en az bir kez planlı olarak bu tatbikatları yapmaktayız. Bugün buraya 13 personelle geldik.“ dedi. Başhekim Afacan ise tatbikat odasını kimin seçtiğinin araştırıldığını söylerken sis bombası için bir açıklama yapmadı.

Editör: TE Bilisim