YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Şişli'de bulunan Ataol Hukuk Bürosu'na gece yarısı yaklaşık 40 polis tarafından baskın düzenlendi. Hakkında arama kararı olan ancak Ataol Hukuk Bürosu tarafından vekilliği yapılmayan eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın büroda kaldığını düşünen polis, savcı nezaretinde binada arama yaptı.

Yolsuzlukları soruşturan polislere yönelik dün yapılan operasyon kapsamında hakkında arama kararı olan eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ı arayan polis ekipleri, bir hukuk bürosuna baskın düzenledi. Şişli Rumeli Caddesi'nde bulunan Ataol Hukuk Bürosu'na gelen yaklaşık 40 polis, savcı nezaretinde dairede arama yaptı. Ancak hakkında arama kararı bulunan Nazmi Ardıç'ın hukuk bürosu tarafından vekilliğinin yapılmadığı ortaya çıktı. Polis ekiplerinin büroda arama yaptığı dakikalarda Ardıç, sosyal medya üzerinden, "Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Merak etmeyin yarın Vatan'a geleceğim" açıklamasını yaptı.

"TÜRK HUKUK TARİHİNDE İLK KEZ GECE YARISI HUKUK BÜROSU BASILDI"

Yaşanan olaya tepki gösteren Avukat Hüseyin Ataol, Türk hukuk tarihinde ilk kez bir hukuk bürosuna yönelik gece baskını yapıldığını söyledi. Avukat Ataol, "Bu akşam Türk hukuk tarihinde bir ilke şahit oluyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa gece 02.30 itibariyle bir hukuk bürosunda arama kararı alındı ve işlemi gerçekleştirildi. İşlemin dayanağı bugünkü operasyonlarda polise yönelik algı operasyonlarından bir tanesi daha senaryoya koyuldu. Amaç gündemi değiştirmek. Siyaseten düşülen acziyeti farklı yönlere çevirmek suretiyle masum polislerin üzerinden kamuoyunu yönlendirmektir. Bu çerçevede aranılan eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç bey, kaldı ki kendisi müvekkilim değildir. Sadece birlikte kurduğumuz Çağın Mağdurları derneği isimli dernekle ağabeyimdir" dedi.

Nazmi Ardıç'ın ofiste kaldığı iddiası ile gece saat 23.00'te mahkemeden arama kararı alındığını açıklayan Ataol, "Nazmi Ardıç beyin bu ofiste olduğu iddiası ile gece saat 23.00 civarında mahkemeden karar alınıyor. Çok trajik bir durum yaşadık. Bizim ofisimiz genelde saat 20.00 civarı kapanır. Ofisimizin de güvenlik kameraları güvenlik şirketi tarafından hangi saatte kapandığı kayıt altındadır. Mahkemeye müracaatta 'saat 21.00' den sonra 4. katta bulunan Ataol Hukuk Bürosu'nun ışıkları yanıp kapandığı görüldüğü' gerekçesi gibi bir gerekçeye dayanılmış. Tabii o saatte kimse yok. Mahkeme bu süreçte yanıltılmış. Bir avukatlık bürosunun aramaya maruz kalabilmesi için böylesine sudan bahanelerle geçersiz ithamlarla dayanağı olmayan delillerle Türkiye'de arama kararı alınıyor. Avukatlık büroları bile savcı ve avukat eşliğinde ve saat 02.30'da aranıyorsa hukuk adına çok endişelenmemiz gereken bir sürece girilmiş demektir. Nazmi Ardıç beyin burada olduğu gerekçesiyle yaklaşık 35-40 kişi buraya geldi arama yaptı. Öyle bir hukuksuzluk söz konusu değil bizim açımızdan. Barodaki gözlemci arkadaşın ifadesiyle ilk defa Türk hukuk tarihinde bir hukuk bürosu gece yarısı arandı" şeklinde konuştu.

NAZMİ ARDIÇ, SOSYAL MEDYADAN OFİSTE OLMADIĞINI AÇIKLADI

Olayın birçok trajikomik durumu olduğuna dikkat çeken Avukat Ataol, "İşin esas trajikomik yanlarından bir tanesi de burada sayın savcı bey ve emniyetteki arkadaşlar arama yaparken aynı anda Nazmi Ardıç bey de sosyal medyadan 'Boşuna arkadaşların mesaisini almayın. Sabahtan beri orada bekletiyorsunuz. Ben Ataol Hukuk Bürosu'nda değilim. Yarın gelip teslim olacağım' diye tweetleri var. Yani nereden bakarsanız bakın elinizde kalan ve hiçbir hukuki temele dayanmayan bir arama kararıyla bir nevi mağduriyet yaşadık. Tabi bu konudaki her türlü hukuki hak ve iddialarımızı dile getireceğiz ve şikayetlerimizi yapacağız. Avukatlık mesleğinin ne kadar önemli bir görev ifa ettiğini bu hukuksuzluklara imza atanlara göstereceğiz. Bugün avukatından, hakim ve savcısına kadar herkes siyasi iktidarın baskısı altındadır. Ben eminim ki burada yapılan bu arama bizim istihbarat şubedeki müvekkillerimize yönelik yaptığımız savunmalarda bize bir gözdağı vermek ve savunmayı sindirmek amacına matuftur. Biz bu hukuksuz uygulamalara göz yummayacağız. Bu uğurda her türlü fedakarlığı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim