İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Emniyet Genel Müdürlüğü, polis intiharlarıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'yla işbirliği yapıyor. 'Aile içi iletişim, bütçe yönetimi, anne-baba-çocuk ilişkileri' konularında bilgilendirme yapılıyor. Bu kapsamda psikologlar tarafından 15 bin emniyet personeline seminer verildi.

    2012 yılı içerisinde intihara teşebbüs ve intihar olaylarının önlenebilmesi amacıyla bu davranışa iten sebepler, belirtileri ve çözüm yolları konusunda düzenlenen seminerlerde ise 40 bin 727 personel bilgilendirildi. İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2002-2012 yılları arasında "şehit, görev esnasında veya görev harici vefat ve eceliyle vefat" gibi sebeplerle bin 688 emniyet mensubu hayatını kaybetti.

    İçişleri Bakanlığı, 2010 yılında Emniyet Teşkilatı merkez ve taşra birimlerine 'Psikolojik Destek Hizmetleri' konulu bir genelge gönderdi. Bu genelge kapsamında polis intiharlarına karşı çalışmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan işbirliği çerçevesinde ise Emniyet Teşkilatı'nda görevli psikologlara 'Aile Eğitim Programı Eğitici Semineri' veriliyor. Bu bilgiler daha sonra psikologlar vasıtasıyla personele aktarılıyor.

    Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre son 13 yılda 340 intihar vakası meydana geldi. Personel sayısı 13 yıllık süreçte yüzde 46'lık bir artışla 165 bin 306'dan 242 bin 327'ye yükseldi. Teşkilatta, intihar vaka sayısı yılda 41'den 24'e kadar düştü.

    'PERSONEL GÖRÜŞ GÜNLERİ'YLE SORUNLAR ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 1997 yılında Personel Sorunları Büro Amirliği olarak kurulan Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimleri tarafından 2009 yılında 4 bin 541, 2010 yılında 5 bin 891 ve 2011 yılında 7 bin 860 personel ve yakınlarına psikolojik destek hizmeti verildi. 2012 yılı içerisinde 13 bin teşkilat mensubu bilgilendirildi.

    Üniversiteler ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak yaklaşık 35 bin personele 'İntihar ve İntiharı Önleme Eğitimi' verildi. Personel arasında olumlu iş ilişkileri ve motivasyonun geliştirilmesi amacıyla ise 10 binden fazla yönetici sınıfı personel, eğitimden geçti.

    Ayrıca personelin yaşadığı sorunları en üst makamlara doğrudan iletebilmelerini amaçlayan 'Personel Görüş Günleri' düzenli olarak devam ediyor. Bu uygulama ile her yıl ortalama 7 bin 500 personelin sorunları en üst düzeyde çözülmeye çalışılıyor.

Editör: TE Bilisim