Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
İstanbul'da kaçırdıkları Iraklı bir iş adamının oğlundan 150 bin dolar fidye isteyen Irak uyruklu iki şüpheli polis operasyonuyla yakalandı. Polis, baskın yaptığı evde çekyat altında elleri ayakları bağlı tutulan iş adamını kurtardı.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 25 Mayıs tarihinde giden Irak uyruklu Eymen el Haşim babası Basım Muhammed Abed el Haşim'in (66) kaçırıldığı ihbarında bulundu. Şikayetçi Eymen'i el Haşim, kendisini telefonla arayan şüphelilerin babasının hayatı karşılığında 150 bin dolar fidye istediğini söyledi. Olayla ilgili olarak harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamera görüntülerinden kaçırılan iş adamı Basım Muhammed Abed el Haşim'in Fatih'te bir evde tutulduğunu belirledi.

Yapılan plan doğrultusunda dün Fatih'te tespit edilen adrese operasyon düzenlendi. Baskında evde bulunan Irak uyruklu Abdulsettar Abdal (25)ve Rami Alburah (21)isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Kaçırılan adam ise bir çekyat altında elleri ve ayakları bağlı şekilde bulundu. Yapılan sorgulamada zanlıların ikametgah işlemlerini yapmak için buluştukları Iraklı adamı çok parası olduğu düşüncesiyle kaçırdıkları ortaya çıktı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.


Cihan

Editör: TE Bilisim