İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Polis okullarının kapatılmasına tepki gösteren aileler TBMM önünde eylem yaptı. Aileler, yapılanın eğitime kilit vurmak olduğunu ve eğitim hakkının engellenemeyeceğini ifade etti.

Ankara’da polis okulunun kapatılmasını istemeyen aileler, Meclis önünde yağmur altında eylem yaptı. Aileler, okulun kapatılmasının eğitim hakkını engellemeye yönelik olduğunu belirti.

“SU ÜRÜNLERİNDEN, MUTFAK TEKNOLOJİLERİNDEN ÖĞRENCİLER ALINIYOR”

Akademi ve polis kolejlerinin kapatıldığını öğrenince Meclis önüne geldiklerini söyleyen aileler, ”Ben çocuğumu ne emekler ne zorluklara katlanarak buraya gönderdim. Baktım okul kapanıyor. Ya bu okul niye kapanıyor, ihtiyaç mı yok da kapatılıyor. Hayır 2 bin 500 tane değişik yerlerden, su ürünlerinden, mutfak teknolojilerinden öğrenciler alınıyor. Çocuğum 4 yılını burada harcadı, 2 ay kaldı mezuniyetine, onu göndermek istiyor. Oğlum peki niye sizin okulunuz kapatılıyor. Kavga mı ettiniz, Molotof mu attınız, öğrenci mi öldürdünüz?’ Yok baba bir şey yapmadık, paralel mi gelmiş, meridyen mi geçmiş okuldan ondan kapatıyorlarmış okulu. Ya arkadaş devletin polisi var, askeri var, silahı var. PKK’nın da polisi var, askeri var, silahı var. O zaman onlar paralel, bizim ne alakamız var bunlarla. Bir baktık ki çocuklarımızın emeklerini heba ediyorlar. 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu okulu, bugüne kadar darbeciler kapatmadılar. Kaç tane darbe geçirdi bu ülke kapatmadılar. 12 Eylül’de kapanmadı da şimdi mi bu okul zararlı hale geldi ve çocuklara mağdur ediliyor, atılıyor. Ben hakkımı helal etmiyorum.” dedi.

“GÖNDERMEYE ÇALIŞANLARDA EDEP TERBİYE KALMAMIŞ”

Çocuklarının ders işleyemediğini söyleyen bir baba, çocukların eğitim haklarının engellendiğini belirti. Baba, ”Bu çocukları bakın şu an kolejde ders işlenmiyor. Eğitim hakları da engelleniyor. Ders işlemeyi de bugün Emniyet Genel Müdürlüğü, Bakanlık engelliyor. Devlet şu anda kanuna göre suç işliyor. Akademide de işletmiyorlar. Suç işliyorlar. Eğitim hakkı engellenemez. Açın kanunlara bakın, temel eğitim kanununa eğitim kanunlarına bakın. Bir dersi hiç kimse engelleyemez. Müfettiş bile bir denetime geldiğinde dersi engellemez. Dersi engellemiyor zaten, müfettişler edepli terbiyeli insanlar. Ama şu anda çocuklarımızı okuldan göndermeye çalışanlarda edep terbiye kalmamış. İzah etsinler bize. Bu çocuklar hangi suçu işlediklerinden dolayı gönderiliyor. Bize izah etsinler. Dünyanın hiçbir mahkemesinde bunlar bunu savunamaz. ‘Bu çocuklar şu suçu işledi de gönderiyor’ diyemezler. Desinler, izah etsinler bize.” şeklinde konuştu.

“BUGÜN EĞİTİME KİLİT VURULMAK İSTENİYOR”

Zamanında çok büyük operasyonlara imza atmış insanların, bugün işten alındığını ve men edildiğini belirten bir anne ise şunları ifade etti: ”Acaba şu anda helal süt emmiş, geleceğin polislerini engelleyecek kadar ellerinden eğitim hakkını alacak kadar ne işler yapıldı ki? Bugün eğitime kilit vurulmak isteniyor. Bu insanların hiç birisinin rızık kaygısı yok. Biliyoruz inanıyoruz ki rızık Allah’tandır. Bu insanların hiç birisinin koltuk derdi de yok. Bu insanların hiç birisinin rant derdi de yok. Acaba kimler neden korkuyorlar ki gelecekte polis olacak insanların eğitimine ve genelde eğitimine kilit vuruyorlar, bunun açıklanmasını istiyoruz.”

“HARÇLIĞINI BİRİKTİRİP ANNESİNE BABASINA GEÇİNMESİ İÇİN GÖNDEREN ARKADAŞLARIM VAR”

Çocukların geleceğiyle oynandığını söyleyen Fatma Yanaz isimli anne ise şöyle konuştu: ”Bu güzel çocukların gelecekleriyle oynayarak acaba şu anda rahat uyuyabiliyorlar mı, çok merak ediyorum gerçekten. Ben bunca yıldır onlara oy vermiştim. Orada varlarsa benim de hakkım var. Payım var orada olmalarında ama şu anda düşünüyorum gerçekten bu çocukların hakkını yerken nasıl rahat ediyorlar. Nasıl parmak kaldırıp da o Meclis’te ‘Bu okul kapatılsın’ diyebildiler. Evlatlarının yüzüne gidip,’ Biz de sizin gibi pırıl pırıl çocukları okullarından ettik, oh ne güzel’ diyebildiler mi çok merak ediyorum. Biz evlatlarımızın hakkının yenmesini istemiyoruz. Benim oğlum 3’üncü sınıfta dün akşam hiç uyumadım. Yemek yerken oğluma şöyle bir soru sordum, dedim ki ’Hadi biz şu anda annen baban olarak maaşımız var, evimize bir gelirimiz giriyor ama evinde sıkıntıda olanlar arkadaşların var mı?’ diye sordum. Bana şöyle dedi: ’Anne, bu okulda bize 100-150 liralık bir harçlık veriyorlar. Bu harçlığı biriktirip de annesine babasına geçinmesi için gönderen arkadaşlarım var’. Ve inanın ben o andan itibaren ne yemek yiyebildim ne gece boyunca uyuyabildim. Namazıma kalktığımda onlar için dua ettim.”

“BEN PARALELCİ OLAMAM, BEN ATATÜRKÇÜYÜM”

Kendilerine yönelik paralel iddialarına tepki gösteren başka bir baba ise şunları söyledi: ”Böyle bir şey olur mu? Allah aşkına. Biz ne güne kaldık ya. Ben 77 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Ben Atatürkçüyüm. Ben paralelci olamam, ben cemaatçi olamam, ben Atatürkçüyüm, ben vatan için canımı veririm. Nedir bu böyle başımızda ya. Allah aşkına ya.”








Editör: TE Bilisim