İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Esenler’de, polisin gözaltına aldığı bir şahsı ekip otomobilinde darp ettiği, olaya tepki gösteren bir esnafı da yaka paça gözaltına aldığı iddia edildi. Olay anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde; polis ekiplerinin esnaf Selahattin Aysu’yu zor kullanarak yere yatırması ve kelepçeleyerek ekip otomobiline bindirmesi yer alıyor.

Olay, 23 Mart Cumartesi günü Esenler’de meydana geldi. Güvenlik kameralarına da yansıyan olay iddialara göre şöyle meydana geldi: İş yerinin önünde toplanan kalabalığı ve polis ekiplerini gören Selahattin Aysu dışarı çıktı. Bir süre merdivenlerde ne olduğunu anlamaya çalışan Aysu, polislerin gözaltına alarak ekip otosuna bindirdikleri 15-16 yaşlarında bir kişiyi darp ettiğini gördü. Polislerin yanına giden Selahattin Aysu, “Alın karakola götürün, neden vuruyorsunuz?” dedi.

Polis ekipleri ile Selahattin Aysu arasında tartışma çıktı. Polis memurunun “Sen kimsin?” demesi üzerine Aysu esnaf olduğunu söyledi. Polisler de Aysu’ya, “Biz sizin esnaflığınızı biliyoruz” ifadesini kullandı. Aysu’nun da, “Biz de sizin polisliğinizi biliyoruz” demesiyle ortam iyice gerildi. Olay yerindeki 5-6 polis, Selahattin Aysu’yu gözaltına almak istedi. Bir süre polislere direnen Aysu, polislerden iş yerini kapatması için izin vermelerini istedi. Polisler izin vermeyince de direnmeye devam etti. Yaşanan arbedenin ardından polis ekipleri, boğazına sarılıp tekme atarak yere yatırdıkları Selahattin Aysu’yu kelepçeledi. Polisler, olaya müdahale etmeye çalışan vatandaşları da iterek uzaklaştırdı. Gözaltına alınan Selahattin Aysu karakola götürüldü. İş yerini ise olay yerindeki vatandaşlar kapattı.

‘KENDİ HAZIRLADIKLARI İFADEYİ İMZALATMAYA ÇALIŞTILAR’

Selahattin Aysu, karakola gittiklerinde ise polislerin kendi hazırladıkları ifadeyi imzalamaya çalıştıklarını öne sürdü. Aysu, tutanağı imzalamadığını ve polis merkezine gelen avukatıyla birlikte imza beyanında bulunmadıkları yönünde beyanda bulunduklarını aktardı. Aysu, hazırlanan ifade tutanağını imzalaması yönünde kendisine baskı yapıldığını iddia etti.

Serbest kalan Aysu, olaydan bir gün sonra savcılığa giderek polisler hakkında şikayetçi olduğunu belirtti. Savcının sevk ettiği Adli Tıp Kurumu’ndan darp raporu aldığını ifade eden Selahattin Aysu, kendisine kötü muamelede bulunduğunu ileri sürdüğü polislerin cezalandırılmasını istedi.

Olayın sırasında balkonda olduğunun söyleyen Osman Gözütok da, yaşananlara bire bir şahit olduğunu aktardı. Gözütok, polislerin önce bir genci gözaltına aldıklarını ve araçta darp ettiklerini iddia etti. Gözütok polislerin daha sonra da olaya tepki gösteren Selahattin Aysu’yu orantısız güç kullanarak gözaltına aldığını söyledi. 6-7 polisin üzerine çullanarak Aysu’yu yere yatırdığını belirten Osman Gözütok, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı seçilmiş bir kişi olarak ‘Ben hizmetkarım’ diyorsa, bu atanmışlar kendini efendi mi görüyor, hizmetkar görmüyorlar mı?” diye konuştu. Benzer olayların eskiden yaşandığını hatırlatan Gözütok, bu gibi olayların artık geride kaldığını ifade etti. Gözütok, şiddet uyguladığını iddia ettiği polislere, “Hizmetkarlık yapamayacağını söyleyip istifa etsinler. Esnafın vergisiyle esnafa zulüm yapılmaz” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: TE Bilisim